Krémová jarná špenátová polievka
Krémová jarná špenátová polievka môže znieť ako obyčajný recept na jednoduché jedlo. Táto polievka je v základe samozrejme špenátovo-smotanová, ale ako efektnú a mimoriadne chutnú ozdobu využijete opečený nastrúhaný parmezán a dokonale chrumkavé plátky slaninky. Ak špenát nepatrí medzi vašu najobľúbenejšiu listovú zeleninu, aj tak dajte tejto polievke šancu. Je lahodná a výraznú chuť jej dodáva práve parmezán a slanina.
Ingrediencie
- 1 PLmaslo 
- 1/2 kscibuľa 
- 2 strúčikycesnaku 
- 700 mlzeleninový vývar 
- 1 kszemiak 
- 500 glistový špenát 
- 200 ml12 % smotana 
- soľ podľa chuti 
- mleté čierne korenie podľa chuti 
- 70 gnastrúhaný parmezán 
- 4 plátkyslanina 
Postup
- Na rozohriatom masle speníme dosklovita najemno nakrájanú cibuľku a podrvený cesnak. Potom prilejeme vývar a privedieme k varu. Do polievky primiešame najemno nastrúhaný zemiak a za občasného miešania varíme 10 minút. 
- Do polievky pridáme listový špenát, necháme ho chvíľku povariť, prilejeme smotanu a mixérom polievku rozmixujeme na hladký krém. Ten osolíme a ľahko okoreníme. 
- Na plech vystlaný papierom na pečenie rozprestrieme nastrúhaný parmezán, plátky slaniny a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 8 minút. Syr necháme vychladnúť a nalámeme ho na kúsky. Hotovú polievku podávame so slaninkovým chipsom a chrumkavým parmezánom. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre