Krémová kalerábová polievka s vajíčkom
Neverili by ste, že krémová kalerábová polievka s vajíčkom bude mať tak výrazne zelenú farbu. Stačí, keď použijete aj kalerábovú vňať a uvidíte, ako bude vyzerať vaša polievka.
Ingrediencie
2 kscibuľa
3 kskaleráb aj s vňaťou
2 kszemiaky
1 ksmrkva
4 PLolivový olej
850 mlzeleninový vývar
soľ
200 ml33 % smotana na šľahanie
čerstvo mleté čierne korenie
1/2 kscitrón
1 zväzokčerstvá pažítka
4 ksnatvrdo uvarené vajcia
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Kaleráby, zemiaky a mrkvu očistíme a nakrájame na kocky. Kalerábovú vňať nahrubo nasekáme.
V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu, pridáme kaleráb, zemiaky a mrkvu. Spoločne všetko restujeme približne 10 minút.
Zeleninu zalejeme vývarom, osolíme, pridáme nasekanú vňať a varíme do zmäknutia. Potom polievku rozmixujeme do hladka, zjemníme smotanou a dochutíme korením a citrónovou šťavou.
Hotovú polievku pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nasekanou pažítkou a podávame s uvareným vajcom. Môžeme tiež ozdobiť jedlými kvetmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre