Krémová kalerábová polievka s vajíčkom

Krémová kalerábová polievka s vajíčkom

Neverili by ste, že krémová kalerábová polievka s vajíčkom bude mať tak výrazne zelenú farbu. Stačí, keď použijete aj kalerábovú vňať a uvidíte, ako bude vyzerať vaša polievka.

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa

  • 3 kskaleráb aj s vňaťou

  • 2 kszemiaky

  • 1 ksmrkva

  • 4 PLolivový olej

  • 850 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1/2 kscitrón

  • 1 zväzokčerstvá pažítka

  • 4 ksnatvrdo uvarené vajcia

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Kaleráby, zemiaky a mrkvu očistíme a nakrájame na kocky. Kalerábovú vňať nahrubo nasekáme.

  2. V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu, pridáme kaleráb, zemiaky a mrkvu. Spoločne všetko restujeme približne 10 minút.

  3. Zeleninu zalejeme vývarom, osolíme, pridáme nasekanú vňať a varíme do zmäknutia. Potom polievku rozmixujeme do hladka, zjemníme smotanou a dochutíme korením a citrónovou šťavou.

  4. Hotovú polievku pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nasekanou pažítkou a podávame s uvareným vajcom. Môžeme tiež ozdobiť jedlými kvetmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.