Krémová kapria polievka

Krémová kapria polievka

Ak ste doteraz na Vianoce uprednostňovali kapustnicu, myslíme, že možno je čas to zmeniť. Krémová kapria polievka vám pohladí všetky chuťové bunky a veríme, že stane tak obľúbenou, že inú polievku už pripravovať nebudete.

Ingrediencie

  • 4 kshlava z kapra

  • 500 gkoreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen) + na dokončenie

  • 1 a 1/2 lvoda

  • 1 ČLsoľ

  • 2 ksbobkový list

  • 6 guľôčoknové korenie

  • 15 guľôčokcelé čierne korenie

  • 2 kscibuľa

  • 2 PLmaslo

  • 3 PLhladká múka

  • 200 ml12 % smotana na varenie

  • podľa chutičerstvo mleté čierne korenie

  • 1 ksrožek k servírovaniu

  • 2 PLmaslo na opečenie pečiva

  • 1 PLnasekaná petržlenová vňať

  • olivový olej k servírovaniu

Postup

  1. Rybie hlavy a 250 g očistenej zeleniny zalejeme vodou a pridáme korenie. Privedieme k varu a 60 minút pozvoľna varíme. Vývar precedíme vrátane zeleniny a z kaprích hláv dôkladne oberieme mäso.

  2. Najemno nakrájanú cibuľu necháme zosklovatieť na troche masla. Pridáme na rezance alebo na kocky nakrájanú zvyšnú koreňovú zeleninu a ešte niekoľko minút restujeme. Časť zeleniny si ponecháme na dokončenie.

  3. Zaprášime múkou, zľahka orestujeme a potom za stáleho miešania prilejeme vývar. Polievku asi 10 minút povaríme, vmiešame smotanu, obrané kaprie mäso a dochutíme čerstvým mletým korením a soľou. Rožok nakrájame na kocky a do zlatista opečieme na masle. Polievku podávame s krutónmi, nasekanou petržlenovou vňaťou, orestovanou zeleninou a trochou olivového oleja. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.