Krémová kapria polievka
Ak ste doteraz na Vianoce uprednostňovali kapustnicu, myslíme, že možno je čas to zmeniť. Krémová kapria polievka vám pohladí všetky chuťové bunky a veríme, že stane tak obľúbenou, že inú polievku už pripravovať nebudete.
Ingrediencie
4 kshlava z kapra
500 gkoreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen) + na dokončenie
1 a 1/2 lvoda
1 ČLsoľ
2 ksbobkový list
6 guľôčoknové korenie
15 guľôčokcelé čierne korenie
2 kscibuľa
2 PLmaslo
3 PLhladká múka
200 ml12 % smotana na varenie
podľa chutičerstvo mleté čierne korenie
1 ksrožek k servírovaniu
2 PLmaslo na opečenie pečiva
1 PLnasekaná petržlenová vňať
olivový olej k servírovaniu
Postup
Rybie hlavy a 250 g očistenej zeleniny zalejeme vodou a pridáme korenie. Privedieme k varu a 60 minút pozvoľna varíme. Vývar precedíme vrátane zeleniny a z kaprích hláv dôkladne oberieme mäso.
Najemno nakrájanú cibuľu necháme zosklovatieť na troche masla. Pridáme na rezance alebo na kocky nakrájanú zvyšnú koreňovú zeleninu a ešte niekoľko minút restujeme. Časť zeleniny si ponecháme na dokončenie.
Zaprášime múkou, zľahka orestujeme a potom za stáleho miešania prilejeme vývar. Polievku asi 10 minút povaríme, vmiešame smotanu, obrané kaprie mäso a dochutíme čerstvým mletým korením a soľou. Rožok nakrájame na kocky a do zlatista opečieme na masle. Polievku podávame s krutónmi, nasekanou petržlenovou vňaťou, orestovanou zeleninou a trochou olivového oleja. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre