Krémová polievka z červenej repy

Krémová polievka z červenej repy

Hustá a krémová polievka z červenej repy vás očarí na prvý pohľad. A hneď po ochutnaní vás dostane jej lahodná chuť a textúra. Pripravte si túto špecialitu, aby ste vyskúšali, ako chutí s netradičným granátovým jablkom a medom. Jednoducho, po každej stránke je to výnimočná polievka.

Ingrediencie

  • 600 gčervená repa

  • olivový olej

  • soľ

  • 1/2 ksgranátové jablko

  • 1 ksmrkva

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ksbobkový list

  • 2 guľôčkynové korenie

  • mleté čierne korenie

  • 1200 mlzeleninový vývar

  • 1/2 PLmed

  • čerstvý tymián (pár vetvičiek)

  • grécky jogurt

  • výhonky reďkvičky

Postup

  1. Repu umyjeme, pokvapkáme olejom, osolíme, zabalíme do alobalu a pečieme pri 210 °C asi 90 minút. Necháme vychladnúť a olúpeme.

  2. Olúpanú repu nakrájame na väčšie kúsky, jednu repu na malé kocky. Z granátového jablka vyberieme jadierka. Mrkvu, cibuľu a cesnak olúpeme, všetko nakrájame na kocky.

  3. Na olivovom oleji orestujeme mrkvu s cibuľou, potom pridáme cesnak, po chvíľke repu na väčšie kúsky, koreniny, premiešame a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút.

  4. Z polievky potom vyberieme korenie, rozmixujeme ju dohladka, pridáme malé kocky repy, granátové jablko, dochutíme soľou, korením, medom a tymiánom. Podávame s jogurtom a výhonkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.