Krémová polievka z červenej repy
Hustá a krémová polievka z červenej repy vás očarí na prvý pohľad. A hneď po ochutnaní vás dostane jej lahodná chuť a textúra. Pripravte si túto špecialitu, aby ste vyskúšali, ako chutí s netradičným granátovým jablkom a medom. Jednoducho, po každej stránke je to výnimočná polievka.
Ingrediencie
600 gčervená repa
olivový olej
soľ
1/2 ksgranátové jablko
1 ksmrkva
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
1 ksbobkový list
2 guľôčkynové korenie
mleté čierne korenie
1200 mlzeleninový vývar
1/2 PLmed
čerstvý tymián (pár vetvičiek)
grécky jogurt
výhonky reďkvičky
Postup
Repu umyjeme, pokvapkáme olejom, osolíme, zabalíme do alobalu a pečieme pri 210 °C asi 90 minút. Necháme vychladnúť a olúpeme.
Olúpanú repu nakrájame na väčšie kúsky, jednu repu na malé kocky. Z granátového jablka vyberieme jadierka. Mrkvu, cibuľu a cesnak olúpeme, všetko nakrájame na kocky.
Na olivovom oleji orestujeme mrkvu s cibuľou, potom pridáme cesnak, po chvíľke repu na väčšie kúsky, koreniny, premiešame a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút.
Z polievky potom vyberieme korenie, rozmixujeme ju dohladka, pridáme malé kocky repy, granátové jablko, dochutíme soľou, korením, medom a tymiánom. Podávame s jogurtom a výhonkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre