Krémová syrová polievka so slaninou a karfiolom
Rôzne druhy syra a smotana vždy vytvoria chutné spojenie. Krémová syrová polievka so slaninou a karfiolom vás o tom presvedčí už po prvej lyžici. Jej príprava je extra rýchla a jej chuť vás pohladí na jazyku.
Ingrediencie
2 PLghí maslo alebo olej
1 kscibuľa
800 gkarfiol
1200 mlkurací vývar
soľ
mleté čierne korenie
100 ml33 % smotana na šľahanie
50 gcheddar syr
30 gstrúhaný parmezán
40 gtavený syr
4 ks(krajec) chlieb
100 gplátková slanina
čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka
Postup
V hrnci na prepustenom ghí masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Karfiol očistíme a rozoberieme na malé ružičky. Asi hrsť si ich odložíme na bok. Zvyšné ružičky pridáme do hrnca a niekoľko minút pozvoľna opekáme. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme domäkka.
Keď je karfiol mäkký, polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém, zjemníme smotanou, vmiešame najemno nastrúhané syry a krátko povaríme, aby sa syr rozpustil.
Jeden deň starý chlieb nakrájame na kocky, ktoré dáme na plech spolu s hrsťou ružičiek karfiolu, okolo poukladáme plátky slaniny. Všetko pečieme pri 200 °C asi 5 minút a potom posypeme karfiol cheddarom a dopečieme 5 minút.
Polievku podávame so slaninovými chipsami, krutónmi a zapečeným karfiolom s cheddarom. Môžeme tiež ozdobiť čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre