Krémové kuracie mäso s kukuricou a cestovinami
Jednoducho a rýchlo pripravíte krémové kuracie mäso s kukuricou a cestovinami. Je to výdatné jedlo so smotanovou omáčkou, ktorej výraznú chuť dáva parmezán. Pri príprave sme použili kukuričné klasy, ale rovnako dobre bude fungovať aj sterilizovaná alebo mrazená kukurica.
Ingrediencie
250 gcestoviny farfalle
300 gkuracie stehná alebo prsia bez kože a kosti
1 a 1/2 ČLúdená paprika
1 ČLtalianske bylinky
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
4 kskukuričné klasy
1 ČLúdená paprika
1 ČLchilli korenie
100 gnastrúhaný parmezán
1 hrnčekhustá smotana
8 plátkovslanina
čerstvé oregano
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, v osolenej vode a precedíme ich.
Mäso nakrájame na rezance, ochutíme ich údenou paprikou, talianskymi bylinkami, soľou a korením. Na panvici nahrejeme olej, opečieme na ňom pripravené mäso a vyberieme ho na tanier.
Kukuričné klasy uvaríme do mäkka a okrájame zrná, dáme ich do panvice po mäse, pridáme lyžicu olivového oleja, soľ, korenie, papriku a chilli. Varíme na miernom ohni asi 3 minúty. Polovicu kukurice vyberieme na tanier, do panvice so zvyšnou kukuricou primiešame smotanu, krátko povaríme a pridáme parmezán izbovej teploty. Miešame, pokým sa syr nerozpustí.
Do omáčky pridáme cestoviny a opečené kúsky mäsa. Pri podávaní ozdobíme každú porciu opečenou slaninkou, kukuricou a oreganom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre