Krémové kuracie mäso s kukuricou a cestovinami

Krémové kuracie mäso s kukuricou a cestovinami

Jednoducho a rýchlo pripravíte krémové kuracie mäso s kukuricou a cestovinami. Je to výdatné jedlo so smotanovou omáčkou, ktorej výraznú chuť dáva parmezán. Pri príprave sme použili kukuričné klasy, ale rovnako dobre bude fungovať aj sterilizovaná alebo mrazená kukurica.

Ingrediencie

  • 250 gcestoviny farfalle

  • 300 gkuracie stehná alebo prsia bez kože a kosti

  • 1 a 1/2 ČLúdená paprika

  • 1 ČLtalianske bylinky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

  • 4 kskukuričné klasy

  • 1 ČLúdená paprika

  • 1 ČLchilli korenie

  • 100 gnastrúhaný parmezán

  • 1 hrnčekhustá smotana

  • 8 plátkovslanina

  • čerstvé oregano

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, v osolenej vode a precedíme ich.

  2. Mäso nakrájame na rezance, ochutíme ich údenou paprikou, talianskymi bylinkami, soľou a korením. Na panvici nahrejeme olej, opečieme na ňom pripravené mäso a vyberieme ho na tanier.

  3. Kukuričné klasy uvaríme do mäkka a okrájame zrná, dáme ich do panvice po mäse, pridáme lyžicu olivového oleja, soľ, korenie, papriku a chilli. Varíme na miernom ohni asi 3 minúty. Polovicu kukurice vyberieme na tanier, do panvice so zvyšnou kukuricou primiešame smotanu, krátko povaríme a pridáme parmezán izbovej teploty. Miešame, pokým sa syr nerozpustí.

  4. Do omáčky pridáme cestoviny a opečené kúsky mäsa. Pri podávaní ozdobíme každú porciu opečenou slaninkou, kukuricou a oreganom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.