Krémový pohár s karamelom a jablkami
Krémový pohár s karamelom a jablkami môžete pripraviť ako náhradu za tradičné pečené dezerty. Vynikajúca chuť presvedčí každého bez výnimky a dokonca môžete ozdobený pohár servírovať namiesto narodeninovej torty. Stačí dať do stredu maličkú sviečku a oslávenec bude určite nadšený.
Na karamel
100 gkrupicový cukor
80 gmaslo
180 ml33 % smotana na šľahanie
4 ksjablko
Na krémovú náplň
250 gčerstvý krémový syr
2 PLmed
200 mlkyslá smotana
200 ggranola
Na dokončenie
40 ml40 % smotana na šľahanie
čerstvé bylinky (lístky)
Postup
Cukor dáme do kastrólika s hrubým dnom, zalejeme 50 ml vody a necháme pozvoľna karamelizovať. Pridáme maslo a horúcu smotanu. Krátko povaríme a odstavíme z ohňa.
Jablká očistíme, olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme do kastrólika a rozvaríme, pridáme karamel (asi 2 lyžice karamelu si necháme na ozdobenie povrchu) a potom rozmixujeme.
Krémový syr zmiešame s medom a hustou kyslou smotanou. Do pohárov dáme na dno krém, naň navrstvíme karamelové jablká, granolu a opäť krém. Uložíme do chladničky asi na hodinu odležať.
Pred podávaním povrch ozdobíme zvyšnou granolou. Smotanu vyšľaháme a naplníme du cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Nastriekame na povrch ozdobne a prelejeme zvyšným karamelom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre