Krémový pohár s karamelom a jablkami

Krémový pohár s karamelom a jablkami

Krémový pohár s karamelom a jablkami môžete pripraviť ako náhradu za tradičné pečené dezerty. Vynikajúca chuť presvedčí každého bez výnimky a dokonca môžete ozdobený pohár servírovať namiesto narodeninovej torty. Stačí dať do stredu maličkú sviečku a oslávenec bude určite nadšený.

Na karamel

  • 100 gkrupicový cukor

  • 80 gmaslo

  • 180 ml33 % smotana na šľahanie

  • 4 ksjablko

Na krémovú náplň

  • 250 gčerstvý krémový syr

  • 2 PLmed

  • 200 mlkyslá smotana

  • 200 ggranola

Na dokončenie

  • 40 ml40 % smotana na šľahanie

  • čerstvé bylinky (lístky)

Postup

  1. Cukor dáme do kastrólika s hrubým dnom, zalejeme 50 ml vody a necháme pozvoľna karamelizovať. Pridáme maslo a horúcu smotanu. Krátko povaríme a odstavíme z ohňa.

  2. Jablká očistíme, olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme do kastrólika a rozvaríme, pridáme karamel (asi 2 lyžice karamelu si necháme na ozdobenie povrchu) a potom rozmixujeme.

  3. Krémový syr zmiešame s medom a hustou kyslou smotanou. Do pohárov dáme na dno krém, naň navrstvíme karamelové jablká, granolu a opäť krém. Uložíme do chladničky asi na hodinu odležať.

  4. Pred podávaním povrch ozdobíme zvyšnou granolou. Smotanu vyšľaháme a naplníme du cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Nastriekame na povrch ozdobne a prelejeme zvyšným karamelom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Dezerty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.