Krkovička na pive a cibuli
Krkovička na pive a cibuli je presne ten typ receptu, ktorý sa zvykne označovať ako chlapský. Pochutí si však hocikto, kto je milovníkom klasických chutí a surovín. Výhodou je, že keď mäso pripravíte a dáte na pekáč, už sa nemusíte starať o nič iné, len o to, aby sa dobre upieklo.
Na krkovičku
1 PLbravčová masť
4 plátkyúdená bravčová krkovica
2 ksväčšia cibuľa
400 mlsvetlé pivo
50 mlvývar
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Na zemiaky
600 gškrobové zemiaky
1 ksmrkva
soľ
1 PLrastlinný olej
1 kscibuľa
150 ganglická slanina
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
Postup
Na panvici rozohrejeme masť a opečieme na ňom plátky mäsa z oboch strán. Cibuľu nakrájame na osminky a približne polovicu z nej nasypeme na dno pekáča. Na ňu rozložíme opečené mäso, ktoré prelejeme výpekom, posypeme zvyšnou cibuľou a podlejeme pivom. Pekáč priklopíme vrchnákom a mäso pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C do mäkka. Potom podlejeme vývarom a odkryté ešte dopečieme do zlatista. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Mrkvu nakrájame na kolieska a spolu so zemiakmi ich uvaríme v osolenej vode do mäkka. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Slaninu nakrájame na malé kocky, pridáme ju k cibuli a necháme vypiecť.
Uvarené zemiaky s mrkvou precedíme a rozmačkáme. Pridáme k nim cibuľu so slaninou, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou.
Krkovičku podávame preliatu výpekom s rozmačkanými zemiakmi a ozdobenú petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre