Krkovička na pive a cibuli

Krkovička na pive a cibuli

Krkovička na pive a cibuli je presne ten typ receptu, ktorý sa zvykne označovať ako chlapský. Pochutí si však hocikto, kto je milovníkom klasických chutí a surovín. Výhodou je, že keď mäso pripravíte a dáte na pekáč, už sa nemusíte starať o nič iné, len o to, aby sa dobre upieklo.

Na krkovičku

  • 1 PLbravčová masť

  • 4 plátkyúdená bravčová krkovička

  • 2 ksväčšia cibuľa

  • 400 mlsvetlé pivo

  • 50 mlvývar

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

Na zemiaky

  • 600 gškrobové zemiaky

  • 1 ksmrkva

  • soľ

  • 1 PLrastlinný olej

  • 1 kscibuľa

  • 150 ganglická slanina

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme masť a opečieme na ňom plátky mäsa z oboch strán. Cibuľu nakrájame na osminky a približne polovicu z nej nasypeme na dno pekáča. Na ňu rozložíme opečené mäso, ktoré prelejeme výpekom, posypeme zvyšnou cibuľou a podlejeme pivom. Pekáč priklopíme vrchnákom a mäso pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C do mäkka. Potom podlejeme vývarom a odkryté ešte dopečieme do zlatista. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  2. Očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Mrkvu nakrájame na kolieska a spolu so zemiakmi ich uvaríme v osolenej vode do mäkka. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Slaninu nakrájame na malé kocky, pridáme ju k cibuli a necháme vypiecť.

  3. Uvarené zemiaky s mrkvou precedíme a rozmačkáme. Pridáme k nim cibuľu so slaninou, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou.

  4. Krkovičku podávame preliatu výpekom s rozmačkanými zemiakmi a ozdobenú petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.