Krupicová plnka s kuracími pečienkami

Krupicová plnka s kuracími pečienkami

Krupicová plnka s kuracími pečienkami perfektne doplní napríklad pečenú hydinu, ale tiež dokáže krásne ozdobená vyniknúť na slávnostne prestretom stole plnom veľkonočných pochúťok.

Ingrediencie

  • 500 mlmlieko

  • 5 PLdetská krupica

  • 3 ksvajcia

  • 150 gbravčová šunka

  • 150 gkuracie pečienky

  • 1 ksjarná cibuľka

  • 2 strúčikycesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá petržlenová vňať

  • čerstvý tymián

  • 100 gšpenát

  • bravčová masť na vymastenie formy

  • hrubá múka na vysypanie formy

  • maslo

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

  • jedlé kvety na ozdobenie

Postup

  1. Mlieko zohrejeme, primiešame krupicu a privedieme k varu. Krátko povaríme a necháme vychladnúť. Potom metličkou dôkladne zapracujeme vajcia. Šunku nakrájame na jemno, pečienky nasekáme a do zlatista opečieme na oleji spolu s na jemno nakrájanou cibuľkou a s nasekaným strúčikom cesnaku. Osolíme, okoreníme a zoberieme zo sporáka.

  2. Krupičnú zmes zmiešame so šunkou a vychladnutými pečienkami. Pridáme nasekané bylinky, špenát a nasekaný strúčik cesnaku.

  3. Formu na biskupský chlebíček vymažeme masťou a vysypeme múkou. Naplníme zmesou a pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Pre zjemnenie pridáme na povrch kúsky masla. Pri podávaní môžeme povrch ozdobiť bylinkami a jedlými kvetmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Mäsité jedlá
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.