Kubánske kura v citrusovej marináde

Kubánske kura v citrusovej marináde

Skvelé jedlo na každý deň a na každú príležitosť musí byť najmä chutné. Kubánske pečené kura obsahuje všetko, čo by ste od jedla z tejto krajiny očakávali. Citrusy, cibuľa, rímska rasca, výrazné koreniny a ako príloha quinoa s čiernou fazuľou a koriandrom. Budete očarení chuťami aj vôňami.

Ingrediencie

  • 6 strúčikovcesnaku

  • soľ

  • 5 kspomaranč

  • 4 kslimetka

  • 3 kscitrón

  • 2 kscibuľa

  • 1 ČLrímska mletá rasca

  • 1 ČLsušené oregano

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kschladené celé kura

  • mleté čierne korenie

  • 100 gquinoa

  • 400 gsterilizovaná fazuľa

  • limetková šťava

  • mleté čierne korenie na dochutenie quinoi

  • čerstvý koriander

Postup

  1. Cesnak olúpeme, prelisujeme a zmiešame so soľou na pastu. Z 3 pomarančov, limetiek a citrónov vylisujeme šťavu, zmiešame ju s cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou, rascou, oreganom, pridáme olivový olej a premiešame.

  2. Kura očistíme, umyjeme, osušíme, rozkrojíme na polovice, osolíme a dáme do uzatvárateľného vrecka. Zalejeme dvomi tretinami marinády, vytlačíme vzduch a marinádu vmasírujeme do kuraťa. Necháme 3 až 12 hodín v chladničke, optimálne cez noc.

  3. Marinované kura vyberieme 30 minút pred plánovaným pečením z chladničky, položíme do pekáča, zvyšné 2 pomaranče pokrájame na polovičné kolieska a rozložíme ich okolo mäsa. Pečieme pri 180 °C asi 60 minút, priebežne polievame výpekom.

  4. Quinou dôkladne prepláchneme, zalejeme 200 ml vody, osolíme a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni asi 25 minút, odstavíme a necháme 5 minút pod pokrievkou. Premiešame s fazuľami a limetkovou šťavou, dochutíme soľou, korením a posypeme lístkami koriandru. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Kuba
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.