Kubánske kura v citrusovej marináde
Skvelé jedlo na každý deň a na každú príležitosť musí byť najmä chutné. Kubánske pečené kura obsahuje všetko, čo by ste od jedla z tejto krajiny očakávali. Citrusy, cibuľa, rímska rasca, výrazné koreniny a ako príloha quinoa s čiernou fazuľou a koriandrom. Budete očarení chuťami aj vôňami.
Ingrediencie
6 strúčikovcesnaku
soľ
5 kspomaranč
4 kslimetka
3 kscitrón
2 kscibuľa
1 ČLrímska mletá rasca
1 ČLsušené oregano
2 PLolivový olej
1 kschladené celé kura
mleté čierne korenie
100 gquinoa
400 gsterilizovaná fazuľa
limetková šťava
mleté čierne korenie na dochutenie quinoi
čerstvý koriander
Postup
Cesnak olúpeme, prelisujeme a zmiešame so soľou na pastu. Z 3 pomarančov, limetiek a citrónov vylisujeme šťavu, zmiešame ju s cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou, rascou, oreganom, pridáme olivový olej a premiešame.
Kura očistíme, umyjeme, osušíme, rozkrojíme na polovice, osolíme a dáme do uzatvárateľného vrecka. Zalejeme dvomi tretinami marinády, vytlačíme vzduch a marinádu vmasírujeme do kuraťa. Necháme 3 až 12 hodín v chladničke, optimálne cez noc.
Marinované kura vyberieme 30 minút pred plánovaným pečením z chladničky, položíme do pekáča, zvyšné 2 pomaranče pokrájame na polovičné kolieska a rozložíme ich okolo mäsa. Pečieme pri 180 °C asi 60 minút, priebežne polievame výpekom.
Quinou dôkladne prepláchneme, zalejeme 200 ml vody, osolíme a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni asi 25 minút, odstavíme a necháme 5 minút pod pokrievkou. Premiešame s fazuľami a limetkovou šťavou, dochutíme soľou, korením a posypeme lístkami koriandru. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre