Kura pečené na citrónoch a mede
Šťavnaté a svieže. Kura pečené na citrónoch a mede ani iné nemôže byť. Podlieva sa kuracím bujónom alebo ak máte, môžete použiť aj kurací vývar. Vďaka nemu nevyschne a vďaka paste z medu a citrónovej kôry zas zostane krásne chrumkavé a sladko-osviežujúce. Vyskúšajte, je to skvelý tip pre celú rodinu.
Ingrediencie
1 kscelé kura
2 kscitrón
250 gmrkva
500 gšalátové zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
(niekoľko vetvičiek) čerstvý tymián
1 kockakurací bujón
2 PLmed
1 ksnastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
Postup
Kura očistíme a rozporcujeme. Citróny umyjeme a nakrájame na plátky. Mrkvu a zemiaky tiež očistíme a pokrájame na malé kúsky.
Všetko rozložíme do pekáča, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Pridáme vetvičky tymiánu. V rúre pri 190 °C necháme piecť asi 15 minút.
Bujón rozmiešame asi v 500 ml vody a kura so zeleninou ním podlejeme.
Med rozmiešame s citrónovou kôrou a asi 1 lyžicou oleja. Porcie kuraťa potrieme touto pastou. Zvyšnú pastu pridáme do pekáča. Všetko dopekáme pokým, nie je mäso a zelenina mäkká. Podávame s bielym pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre