Kura pečené na citrónoch a mede

Kura pečené na citrónoch a mede

Šťavnaté a svieže. Kura pečené na citrónoch a mede ani iné nemôže byť. Podlieva sa kuracím bujónom alebo ak máte, môžete použiť aj kurací vývar. Vďaka nemu nevyschne a vďaka paste z medu a citrónovej kôry zas zostane krásne chrumkavé a sladko-osviežujúce. Vyskúšajte, je to skvelý tip pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 1 kscelé kura

  • 2 kscitrón

  • 250 gmrkva

  • 500 gšalátové zemiaky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • rastlinný olej

  • (niekoľko vetvičiek) čerstvý tymián

  • 1 kockakurací bujón

  • 2 PLmed

  • 1 ksnastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna

Postup

  1. Kura očistíme a rozporcujeme. Citróny umyjeme a nakrájame na plátky. Mrkvu a zemiaky tiež očistíme a pokrájame na malé kúsky.

  2. Všetko rozložíme do pekáča, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Pridáme vetvičky tymiánu. V rúre pri 190 °C necháme piecť asi 15 minút.

  3. Bujón rozmiešame asi v 500 ml vody a kura so zeleninou ním podlejeme.

  4. Med rozmiešame s citrónovou kôrou a asi 1 lyžicou oleja. Porcie kuraťa potrieme touto pastou. Zvyšnú pastu pridáme do pekáča. Všetko dopekáme pokým, nie je mäso a zelenina mäkká. Podávame s bielym pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.