Kura so šošovicou z jednej panvice

Kura so šošovicou z jednej panvice

Pripraviť jedlo v jednom hrnci alebo panvici vždy poteší. Nielen preto, že nezašpiníte toľko riadu, ale aj preto, že väčšinou ide o praktické jedlo pre celú rodinu. Kura so šošovicou nepotrebuje veľa surovín a zachráni nejeden obed alebo večeru.

Ingrediencie

  • 1 hrnčekšošovica

  • 4 kskuracie stehná

  • soľ

  • 2 ČLkorenie garam masala

  • 2 ČLmletá údená paprika

  • 1/4 ČLchilli korenie

  • 1 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 plechovkaparadajky

  • 1 hrnčekcherry paradajky

  • mleté čierne korenie

  • 1 hrsťčerstvé bylinky petržlen, mäta, koriander

Postup

  1. Šošovicu prepláchneme a necháme ju nabobtnať vo vode.

  2. Mäso narežeme pri kĺboch, osolíme, okoreníme a posypeme korením. Na panvici rozohrejeme olej a mäso opečieme z každej strany asi 5 minút do zlatista. Očistíme a nasekáme cibuľu s cesnakom.

  3. Opečené mäso vyberieme z panvice a vo výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom. Pridáme trochu korenia garam masala, papriku a chilli. Potom vmiešame šošovicu aj s vodou, paradajky a ½ ČL soli.

  4. Všetko privedieme k varu, do zmesi vložíme mäso, cherry paradajky a dusíme do mäkka asi 30 minút pod pokrievkou. Nakoniec všetko okoreníme a posypeme nasekanými bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.