Kura so šošovicou z jednej panvice
Pripraviť jedlo v jednom hrnci alebo panvici vždy poteší. Nielen preto, že nezašpiníte toľko riadu, ale aj preto, že väčšinou ide o praktické jedlo pre celú rodinu. Kura so šošovicou nepotrebuje veľa surovín a zachráni nejeden obed alebo večeru.
Ingrediencie
1 hrnčekšošovica
4 kskuracie stehná
soľ
2 ČLkorenie garam masala
2 ČLmletá údená paprika
1/4 ČLchilli korenie
1 PLolivový olej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
1 plechovkaparadajky
1 hrnčekcherry paradajky
mleté čierne korenie
1 hrsťčerstvé bylinky petržlen, mäta, koriander
Postup
Šošovicu prepláchneme a necháme ju nabobtnať vo vode.
Mäso narežeme pri kĺboch, osolíme, okoreníme a posypeme korením. Na panvici rozohrejeme olej a mäso opečieme z každej strany asi 5 minút do zlatista. Očistíme a nasekáme cibuľu s cesnakom.
Opečené mäso vyberieme z panvice a vo výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom. Pridáme trochu korenia garam masala, papriku a chilli. Potom vmiešame šošovicu aj s vodou, paradajky a ½ ČL soli.
Všetko privedieme k varu, do zmesi vložíme mäso, cherry paradajky a dusíme do mäkka asi 30 minút pod pokrievkou. Nakoniec všetko okoreníme a posypeme nasekanými bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre