Kurací steak s fazuľkovým šalátom

Kurací steak s fazuľkovým šalátom

Kuracina patrí k tým druhom mäsa, ktoré sú ľahšie stráviteľné. Ak ich aj vy preferujete, vyskúšajte kurací steak s fazuľkovým šalátom a doprajte si zdravší obed alebo večeru. Bude vás čakať mäkké mäso a chutný šalát, ktorému nebudete vôbec dlho odolávať.

Ingrediencie

  • 600 gkuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLolivový olej

  • 500 gfazuľové struky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 ksžlté paradajky

  • 1/2 PLčervený vínny ocot

  • 1 hrsťhráškové výhonky

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme, naklepeme, osušíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a opečieme na grilovacej panvici z oboch strán do zlatista. Znížime teplotu a dopečieme, necháme odležať pod pokrievkou.

  2. Fazuľové struky očistíme, uvaríme ich v osolenej a vriacej vode al dente, precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  3. Cibuľu olúpeme, nakrájame a opečieme na oleji na panvici, pridáme fazuľky, nakrájané paradajky, zľahka premiešame a dochutíme soľou, korením a vínnym octom. Nakoniec vmiešame hráškové výhonky.

  4. Fazuľky s paradajkami rozdelíme na taniere, pridáme steak, zalejeme vypečenou šťavou a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Mäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.