Kurací steak s fazuľkovým šalátom
Kuracina patrí k tým druhom mäsa, ktoré sú ľahšie stráviteľné. Ak ich aj vy preferujete, vyskúšajte kurací steak s fazuľkovým šalátom a doprajte si zdravší obed alebo večeru. Bude vás čakať mäkké mäso a chutný šalát, ktorému nebudete vôbec dlho odolávať.
Ingrediencie
600 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
2 PLolivový olej
500 gfazuľové struky
1 ksčervená cibuľa
4 ksžlté paradajky
1/2 PLčervený vínny ocot
1 hrsťhráškové výhonky
Postup
Mäso očistíme, umyjeme, naklepeme, osušíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a opečieme na grilovacej panvici z oboch strán do zlatista. Znížime teplotu a dopečieme, necháme odležať pod pokrievkou.
Fazuľové struky očistíme, uvaríme ich v osolenej a vriacej vode al dente, precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Cibuľu olúpeme, nakrájame a opečieme na oleji na panvici, pridáme fazuľky, nakrájané paradajky, zľahka premiešame a dochutíme soľou, korením a vínnym octom. Nakoniec vmiešame hráškové výhonky.
Fazuľky s paradajkami rozdelíme na taniere, pridáme steak, zalejeme vypečenou šťavou a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre