Kuracia enchilada
Nič vám neprinesie také výrazné chute a vône mexickej kuchyne ako kuracia enchilada. Ak vám tento názov jedla nie je známy, možno vás presvedčí, že obsahuje okrem kuracieho mäsa, aj fazuľu, kukuricu, tortilla placky, jalapeño papričky a bohaté vrstvy syra. Veríme, že si jedlo obľúbite a že sa enchilada stane súčasťou vášho jedálnička.
Ingrediencie
1/2 ksks cibuľa
1 ksčervená paprika
1 plechovkačierna fazuľa
2 PLolivový olej
400 gvarené kuracie mäso
200 gkukurica
papričky jalapeños podľa chuti
400 genchilada červená omáčka alebo konzervované sekané paradajky
soľ
mleté čierne korenie
kukuričná tortilla
300 gsyr vhodný na strúhanie
1 hrsťčerstvý koriander
120 gkyslá smotana
Postup
Cibuľu a papriku očistíme, nakrájame na kocky a fazuľu prepláchneme vodou.
Vo veľkej panvici nahrejeme olej, pridáme cibuľu s paprikou a opekáme asi 5 minút. Primiešame nakrájané kuracie mäso, fazuľu, kukuricu a nasekanú papričku. Varíme 5 minút a pridáme asi polovicu konzervy paradajkovej omáčky alebo sekaných paradajok. Dochutíme soľou a korením.
Zvyšnú omáčku nalejeme do zapekacej formy a položíme na ňu asi 6 malých tortíl. Pridáme asi tretinu zmesi s kuracím mäsom, rozotrieme a posypeme tretinou syra. Postup opakujeme v ďalších 2 vrstvách.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Podávame s kyslou smotanou, koriandrom a nakrájanou papričkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre