Kuracia enchilada

Kuracia enchilada

Nič vám neprinesie také výrazné chute a vône mexickej kuchyne ako kuracia enchilada. Ak vám tento názov jedla nie je známy, možno vás presvedčí, že obsahuje okrem kuracieho mäsa, aj fazuľu, kukuricu, tortilla placky, jalapeño papričky a bohaté vrstvy syra. Veríme, že si jedlo obľúbite a že sa enchilada stane súčasťou vášho jedálnička.

Ingrediencie

  • 1/2 ksks cibuľa

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 plechovkačierna fazuľa

  • 2 PLolivový olej

  • 400 gvarené kuracie mäso

  • 200 gkukurica

  • papričky jalapeños podľa chuti

  • 400 genchilada červená omáčka alebo konzervované sekané paradajky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • kukuričná tortilla

  • 300 gsyr vhodný na strúhanie

  • 1 hrsťčerstvý koriander

  • 120 gkyslá smotana

Postup

  1. Cibuľu a papriku očistíme, nakrájame na kocky a fazuľu prepláchneme vodou.

  2. Vo veľkej panvici nahrejeme olej, pridáme cibuľu s paprikou a opekáme asi 5 minút. Primiešame nakrájané kuracie mäso, fazuľu, kukuricu a nasekanú papričku. Varíme 5 minút a pridáme asi polovicu konzervy paradajkovej omáčky alebo sekaných paradajok. Dochutíme soľou a korením.

  3. Zvyšnú omáčku nalejeme do zapekacej formy a položíme na ňu asi 6 malých tortíl. Pridáme asi tretinu zmesi s kuracím mäsom, rozotrieme a posypeme tretinou syra. Postup opakujeme v ďalších 2 vrstvách.

  4. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Podávame s kyslou smotanou, koriandrom a nakrájanou papričkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Mexiko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.