Kuracia roláda v zapekacej forme
Kuracia roláda ako srnčí chrbát vás poteší svojou vyváženou chuťou, ale aj tým, že sa dá podávať ako ľahší obed alebo ako predjedlo. V tom druhom prípade ju stačí nakrájať na tenšie plátky a podávať s pečivom. Mala by však byť riadne vychladená, aby držala pohromade. Vyskúšajte, lahodné mäsko a šťavnatá plnka sa zapíšu do sŕdc mnohým milovníkom poctivých chutí. Keď podávate roládu ako hlavné jedlo, pridajte k nej aj varené zemiaky alebo zeleninový šalát.
Ingrediencie
5 ksvajcia
soľ
4 PLmrazený hrášok
30 gmaslo
2 PLplnotučná horčica
800 gkuracie prsia
mleté čierne korenie
1/2 ksčervená paprika
1/2 ksžltá paprika
200 gplátková anglická slanina
200 gplátkový syr eidam
Postup
Vajcia prešľaháme v miske a osolíme. Hrášok necháme rozmraziť.
Na panvici rozpustíme maslo. Vlejeme do neho vajcia a miešame, pokým sa hmota takmer nezrazí. Potom ich ochutíme horčicou a vmiešame do nich hrášok.
Kuracie prsia očistíme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a naklepeme ich. Rezne osolíme a okoreníme. Papriky očistíme a nakrájame na jemné rezance.
Formu na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Potom na dno vo vrstvách poukladáme časť slaniny, kuracích rezňov a plátkov syra. Rozotrieme asi polovicu vaječnej zmesi a pridáme papriku. Všetko zakryjeme zvyšnými vajcami.
Náplň rolády zakryjeme zvyšnými plátkami syra, kuracích pŕs a slaniny.
Formu zabalíme do alobalu a vložíme do rúry. Roládu pečieme pri 190 °C asi 35 minút. Potom alobal odstránime a necháme ju asi 20 minút dopekať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre