Kuracia roláda v zapekacej forme

Kuracia roláda v zapekacej forme

Kuracia roláda ako srnčí chrbát vás poteší svojou vyváženou chuťou, ale aj tým, že sa dá podávať ako ľahší obed alebo ako predjedlo. V tom druhom prípade ju stačí nakrájať na tenšie plátky a podávať s pečivom. Mala by však byť riadne vychladená, aby držala pohromade. Vyskúšajte, lahodné mäsko a šťavnatá plnka sa zapíšu do sŕdc mnohým milovníkom poctivých chutí. Keď podávate roládu ako hlavné jedlo, pridajte k nej aj varené zemiaky alebo zeleninový šalát.

Ingrediencie

  • 5 ksvajcia

  • soľ

  • 4 PLmrazený hrášok

  • 30 gmaslo

  • 2 PLplnotučná horčica

  • 800 gkuracie prsia

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 ksčervená paprika

  • 1/2 ksžltá paprika

  • 200 gplátková anglická slanina

  • 200 gplátkový syr eidam

Postup

  1. Vajcia prešľaháme v miske a osolíme. Hrášok necháme rozmraziť.

  2. Na panvici rozpustíme maslo. Vlejeme do neho vajcia a miešame, pokým sa hmota takmer nezrazí. Potom ich ochutíme horčicou a vmiešame do nich hrášok.

  3. Kuracie prsia očistíme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a naklepeme ich. Rezne osolíme a okoreníme. Papriky očistíme a nakrájame na jemné rezance.

  4. Formu na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Potom na dno vo vrstvách poukladáme časť slaniny, kuracích rezňov a plátkov syra. Rozotrieme asi polovicu vaječnej zmesi a pridáme papriku. Všetko zakryjeme zvyšnými vajcami.

  5. Náplň rolády zakryjeme zvyšnými plátkami syra, kuracích pŕs a slaniny.

  6. Formu zabalíme do alobalu a vložíme do rúry. Roládu pečieme pri 190 °C asi 35 minút. Potom alobal odstránime a necháme ju asi 20 minút dopekať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.