Kuracie mäso v syrovej omáčke

Kuracie mäso v syrovej omáčke

Kuracie mäso v syrovej omáčke je zárukou kvalitného obedu. Omáčka je tvorená chuťami, ktoré spolu ladia, ale neprebijú sa navzájom. Ak máte všetko, čo potrebujete na prípravu, pustite sa do varenia.

Ingrediencie

  • 800 gkuracie prsné rezne a kuracie stehenné rezne

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 kscibuľa

  • 100 mlsuché biele víno

  • 500 mlkurací vývar

  • 100 ml33 % smotana na šľahanie

  • 150 gparmezán

  • 200 gšampiňóny

  • 2 PLmaslo

  • 100 gprosciutto

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 400 gcestoviny fusilli

Postup

  1. Mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme do zlatista.

  2. Opečené mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nakrájaný cesnak s cibuľou, zalejeme vínom, po chvíľke pridáme vývar, smotanu a strúhaný syr. Mäso vrátime späť k základu a varíme asi 25 minút. Podľa potreby dochutíme.

  3. Očistené šampiňóny orestujeme na masle, pridáme na rezance nakrájané prosciutto a nakoniec väčšie kusy bielej časti cibuľky.

  4. Ako prílohu servírujeme cestoviny uvarené podľa návodu na obale. Ozdobíme nasekanou zelenou časťou cibuľky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.