Kuracie mäso v syrovej omáčke
Kuracie mäso v syrovej omáčke je zárukou kvalitného obedu. Omáčka je tvorená chuťami, ktoré spolu ladia, ale neprebijú sa navzájom. Ak máte všetko, čo potrebujete na prípravu, pustite sa do varenia.
Ingrediencie
800 gkuracie prsné rezne a kuracie stehenné rezne
soľ
mleté čierne korenie
2 PLolivový olej
2 strúčikycesnaku
1 kscibuľa
100 mlsuché biele víno
500 mlkurací vývar
100 ml33 % smotana na šľahanie
150 gparmezán
200 gšampiňóny
2 PLmaslo
100 gprosciutto
2 ksjarná cibuľka
400 gcestoviny fusilli
Postup
Mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme do zlatista.
Opečené mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nakrájaný cesnak s cibuľou, zalejeme vínom, po chvíľke pridáme vývar, smotanu a strúhaný syr. Mäso vrátime späť k základu a varíme asi 25 minút. Podľa potreby dochutíme.
Očistené šampiňóny orestujeme na masle, pridáme na rezance nakrájané prosciutto a nakoniec väčšie kusy bielej časti cibuľky.
Ako prílohu servírujeme cestoviny uvarené podľa návodu na obale. Ozdobíme nasekanou zelenou časťou cibuľky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre