Kuracie prsia so špenátovou kašou
Máte chuť pripraviť skvelý jarný obed, ktorý si zapamätá celá rodina? Vyskúšajte kuracie prsia so špenátovou kašou. Budete potrebovať korenenú marinádu na mäso a tradičnú zemiakovú kašu, ktorú perfektne doplníte špenátom a parmezánom. Využite z jarných ingrediencií čo najviac a doprajte si jedlá plné sviežich chutí.
Ingrediencie
900 gzemiaky (varný typ C)
1/2 ČLsoľ
2 ksbobkový list
3 ČLmletá červená sladká paprika
1/2 ČLsušený cesnak
3 PLrepkový olej
4 kskuracie prsia
1/2 ČLmleté čierne korenie
60 gmaslo
250 mlpolotučné mlieko
2 PLnastrúhaný parmezán
150 gčerstvý baby špenát
Postup
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky s veľkosťou asi 3 cm. Vložíme ich do vriacej a osolenej vody s bobkovým listom a varíme asi 18 až 20 minút. V mise zmiešame mletú papriku, sušený cesnak a repkový olej. Potom do misy vložíme kuracie prsia, dochutíme ich soľou a korením a následne mäso v korenenej zmesi obalíme.
Do panvice vložíme okorenené kuracie prsia a opekáme ich 2 až 3 minúty z každej strany. Potom premiestnime panvicu s mäsom do rozohriatej rúry a pečieme 10 až 14 minút pri 190 až 210 °C. Po upečení kuracie prsia nakrájame na plátky, do panvice nalejeme trochu vody a odvaríme výpek z mäsa.
Keď sa dovaria zemiaky, precedíme ich, vyberieme z hrnca bobkové listy a zemiaky roztlačíme. Do hrnca dáme mlieko a maslo a privedieme k varu. Akonáhle začne mlieko vrieť, znížime plameň na mierny stupeň a počkáme, kým sa maslo nerozpustí.
Rozpustené maslo s mliekom postupne zašľaháme do zemiakov spolu s parmezánom. Do horúcej vyšľahanej kaše opatrne primiešame špenát a necháme ho zmäknúť. Hotovú kašu so špenátom podávame s pečeným kuracím mäsom a výpekom z mäsa. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre