Kuracie prsia so špenátovou kašou

Kuracie prsia so špenátovou kašou

Máte chuť pripraviť skvelý jarný obed, ktorý si zapamätá celá rodina? Vyskúšajte kuracie prsia so špenátovou kašou. Budete potrebovať korenenú marinádu na mäso a tradičnú zemiakovú kašu, ktorú perfektne doplníte špenátom a parmezánom. Využite z jarných ingrediencií čo najviac a doprajte si jedlá plné sviežich chutí.

Ingrediencie

  • 900 gzemiaky (varný typ C)

  • 1/2 ČLsoľ

  • 2 ksbobkový list

  • 3 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1/2 ČLsušený cesnak

  • 3 PLrepkový olej

  • 4 kskuracie prsia

  • 1/2 ČLmleté čierne korenie

  • 60 gmaslo

  • 250 mlpolotučné mlieko

  • 2 PLnastrúhaný parmezán

  • 150 gčerstvý baby špenát

Postup

  1. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky s veľkosťou asi 3 cm. Vložíme ich do vriacej a osolenej vody s bobkovým listom a varíme asi 18 až 20 minút. V mise zmiešame mletú papriku, sušený cesnak a repkový olej. Potom do misy vložíme kuracie prsia, dochutíme ich soľou a korením a následne mäso v korenenej zmesi obalíme.

  2. Do panvice vložíme okorenené kuracie prsia a opekáme ich 2 až 3 minúty z každej strany. Potom premiestnime panvicu s mäsom do rozohriatej rúry a pečieme 10 až 14 minút pri 190 až 210 °C. Po upečení kuracie prsia nakrájame na plátky, do panvice nalejeme trochu vody a odvaríme výpek z mäsa.

  3. Keď sa dovaria zemiaky, precedíme ich, vyberieme z hrnca bobkové listy a zemiaky roztlačíme. Do hrnca dáme mlieko a maslo a privedieme k varu. Akonáhle začne mlieko vrieť, znížime plameň na mierny stupeň a počkáme, kým sa maslo nerozpustí.

  4. Rozpustené maslo s mliekom postupne zašľaháme do zemiakov spolu s parmezánom. Do horúcej vyšľahanej kaše opatrne primiešame špenát a necháme ho zmäknúť. Hotovú kašu so špenátom podávame s pečeným kuracím mäsom a výpekom z mäsa. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.