Kuracie rezne plnené bylinkami
Nečakajte žiadnu tajnú a luxusnú ingredienciu. Aj z jednoduchých a dostupných prísad môžete pripraviť také skvelé jedlo ako napríklad kuracie rezne plnené bylinkami. Vyzerajú sviežo, jarne a sú plné chutí. Jednoducho také skvelé, že lepšie to už ani nemôže byť.
Ingrediencie
600 gkuracie prsia
1 ksžemľa
50 gmaslo
50 mlsmotana na varenie
soľ
mleté čierne korenie
4 PLnasekané čerstvé bylinky (výber druhov podľa chuti)
2 PLhladká múka
2 ksvajcia
mlieko (množstvo podľa potreby)
strúhanka
400 gmalé zemiaky
2 PLmaslo na zemiaky
čerstvá pažítka
100 ghrášok
100 g(čerstvé strúčiky) zelená fazuľka
2 ksjarná cibuľka
Postup
Mäso očistíme a urobíme do neho otvory. Žemle nakrájame na kocky, opečieme ich na panvici, v miske zmiešame s rozpusteným maslom, smotanou, soľou, korením a nasekanými bylinkami.
Kuracie prsia naplníme pripravenou zmesou a obalíme v múke, vajciach prešľahaných s trochou mlieka a v strúhanke. Smažíme na nahriatom oleji pri nižšej teplote, potom necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka, olúpeme ich a pridáme maslo a nasekanú pažítku.
Na panvici na oleji orestujeme fazuľku s hráškom, osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú jarnú cibuľku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre