Kuracie rezne plnené bylinkami

Kuracie rezne plnené bylinkami

Nečakajte žiadnu tajnú a luxusnú ingredienciu. Aj z jednoduchých a dostupných prísad môžete pripraviť také skvelé jedlo ako napríklad kuracie rezne plnené bylinkami. Vyzerajú sviežo, jarne a sú plné chutí. Jednoducho také skvelé, že lepšie to už ani nemôže byť.

Ingrediencie

  • 600 gkuracie prsia

  • 1 ksžemľa

  • 50 gmaslo

  • 50 mlsmotana na varenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 PLnasekané čerstvé bylinky (výber druhov podľa chuti)

  • 2 PLhladká múka

  • 2 ksvajcia

  • mlieko (množstvo podľa potreby)

  • strúhanka

  • 400 gmalé zemiaky

  • 2 PLmaslo na zemiaky

  • čerstvá pažítka

  • 100 ghrášok

  • 100 g(čerstvé strúčiky) zelená fazuľka

  • 2 ksjarná cibuľka

Postup

  1. Mäso očistíme a urobíme do neho otvory. Žemle nakrájame na kocky, opečieme ich na panvici, v miske zmiešame s rozpusteným maslom, smotanou, soľou, korením a nasekanými bylinkami.

  2. Kuracie prsia naplníme pripravenou zmesou a obalíme v múke, vajciach prešľahaných s trochou mlieka a v strúhanke. Smažíme na nahriatom oleji pri nižšej teplote, potom necháme odkvapkať na papierovej utierke.

  3. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka, olúpeme ich a pridáme maslo a nasekanú pažítku.

  4. Na panvici na oleji orestujeme fazuľku s hráškom, osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú jarnú cibuľku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.