Kuracie špízy s jablkami

Kuracie špízy s jablkami

Kuracie špízy s jablkami sú mäkké aj chrumkavé zároveň. Celé špízy sa totiž pred grilovaním marinujú, čo im dodá výraznú chuť a zároveň aj krehkosť. Marináda je inšpirovaná ázijskou kuchyňou, čo špízom dodá špecifickú sladko-slanú chuť. Je to jedlo, ktoré pripravíte rýchlo a najlepšie deň vopred, aby sa chute marinády dostali do všetkých kúskov na ihlách.

Ingrediencie

  • 2 ksveľké pevné jablko

  • 800 gkuracie prsia

  • soľ

  • 2 ksčervená cibuľa

Na marinádu

  • 100 mlteriyaki omáčka

  • 2 PLmed

  • 2 PLsezamové semienka

  • 4 PLjablčná šťava

  • 4 PLrepkový olej

Na šalát

  • 1 ksšalátová uhorka

  • 1 ksčervená kápia

  • 1 hrsťhráškové výhonky

  • čerstvá petržlenová vňať alebo koriander (niekoľko vetvičiek)

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 PLcitrónová šťava

  • soľ

  • rastlinný olej

  • pečivo k podávaniu

Postup

  1. Jablká umyjeme, olúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame ich na kúsky.

  2. Mäso osušíme a nakrájame na kúsky a osolíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Na ihly striedavo napichujeme kúsky mäsa, jabĺk a cibule.

  3. Prísady na marinádu zmiešame vo väčšej mise a vložíme do nej špízy. Marinujeme minimálne 2 hodiny. Potom ich grilujeme alebo pečieme na grilovacej panvici asi 5 minút z každej strany.

  4. V miske zmiešame na veľmi tenké rezance nakrájanú uhorku s kápiou, výhonky, nasekané bylinky, na rezance nakrájanú cibuľu a citrónovú šťavu. Osolíme a pokvapkáme olejom. Špízy podávame so šalátom a pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.