Kuracie špízy s jablkami
Kuracie špízy s jablkami sú mäkké aj chrumkavé zároveň. Celé špízy sa totiž pred grilovaním marinujú, čo im dodá výraznú chuť a zároveň aj krehkosť. Marináda je inšpirovaná ázijskou kuchyňou, čo špízom dodá špecifickú sladko-slanú chuť. Je to jedlo, ktoré pripravíte rýchlo a najlepšie deň vopred, aby sa chute marinády dostali do všetkých kúskov na ihlách.
Ingrediencie
2 ksveľké pevné jablko
800 gkuracie prsia
soľ
2 ksčervená cibuľa
Na marinádu
100 mlteriyaki omáčka
2 PLmed
2 PLsezamové semienka
4 PLjablčná šťava
4 PLrepkový olej
Na šalát
1 ksšalátová uhorka
1 ksčervená kápia
1 hrsťhráškové výhonky
čerstvá petržlenová vňať alebo koriander (niekoľko vetvičiek)
1 ksčervená cibuľa
1 PLcitrónová šťava
soľ
rastlinný olej
pečivo k podávaniu
Postup
Jablká umyjeme, olúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame ich na kúsky.
Mäso osušíme a nakrájame na kúsky a osolíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Na ihly striedavo napichujeme kúsky mäsa, jabĺk a cibule.
Prísady na marinádu zmiešame vo väčšej mise a vložíme do nej špízy. Marinujeme minimálne 2 hodiny. Potom ich grilujeme alebo pečieme na grilovacej panvici asi 5 minút z každej strany.
V miske zmiešame na veľmi tenké rezance nakrájanú uhorku s kápiou, výhonky, nasekané bylinky, na rezance nakrájanú cibuľu a citrónovú šťavu. Osolíme a pokvapkáme olejom. Špízy podávame so šalátom a pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre