Kuracie závitky so špargľou
Môže to byť skvelý nedeľný obed alebo aj hlavné jedlo na slávnostnú príležitosť. Kuracie závitky so špargľou chutia najlepšie počas jarných dní, pretože sezóna špargle netrvá dlho a práve počas jarných týždňov je špargľa najčerstvejšia a najchutnejšia. Neoberte sa o príležitosť ochutnať tento skvelý recept a zožeňte si zdravú špargľu.
Ingrediencie
200 gbulgur
1 ksbobkový list
tymián
soľ
mleté čierne korenie
1 zväzokzelená špargľa
1/2 kscitrón
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
1 ksmrkva
150 gcherry paradajky
600 gkuracie prsia
1 PLbazalkové pesto
8 plátkovschwarzwaldská šunka
1 PLrastlinný olej
100 mljablkový cider
1 PLmaslo
Postup
Bulgur prepláchneme vodou, necháme odkvapkať, v hrnci zalejeme vodou a pridáme bobkový list, tymián, soľ, korenie, privedieme k varu a varíme domäkka. Precedíme a necháme vychladnúť, odstránime bobkový list.
Špargľu zbavíme tvrdých koncov, uvaríme ju v slanej vode s citrónom do chrumkava, precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu, cesnak a mrkvu olúpeme, cibuľu nakrájame na kúsky, paradajky prepolíme, cesnak nasekáme, mrkvu nakrájame na rezance.
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme, prekrojíme na čo najväčšiu plochu, ľahko naklepeme, osolíme a okoreníme. Potrieme polovicou pesta, pridáme šunku, špargľu, mrkvu a zabalíme do závitkov. Omotáme šunkou, zafixujeme špáradlami a opečieme na panvici na oleji zo všetkých strán. Potom pečieme pri 200 °C asi 15 minút v rúre a na posledných 5 minút podlejeme ciderom.
Závitky preložíme aj s vypečenou šťavou do hlbokého taniera, udržujeme v teple. Na panvici na masle necháme zosklovatieť cibuľu, zvyšnú špargľu, cesnak, pridáme bulgur, vetvičky tymiánu, prehrejeme, pridáme paradajky a premiešame. Dochutíme zvyšným pestom, soľou a korením. Závitky prepolíme a podávame s bulgurom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre