Kysnutý koláč so slivkami a ostružinami

Kysnutý koláč so slivkami a ostružinami

Pustite sa do pečenia, kysnutý koláč so slivkami a ostružinami nepotrebuje žiadne tajné alebo nedostupné suroviny. Vystačíte si so všetkým, čo máte doma a získate super chutnú a voňavú maškrtu, ktorá poteší celú rodinu. Ak nemáte slivky a ostružiny, skvelú chuť vytvoríte z akéhokoľvek ovocia. Napríklad kombinácia jabĺk a hrušiek je typicky jesenná a kombinácia malín a jahôd vám zasa pripomenie letné dni.

Na cesto

  • 100 mlmlieko

  • 25 gčerstvé droždie

  • 70 gkrupicový cukor

  • 300 gpolohrubá múka

  • 70 gmaslo

  • 2 ksžĺtky

  • 1 štipkasoľ

  • 40 mlrum

  • maslo na vymazanie formy

Na náplň

  • 250 gslivky

  • 130 gostružiny

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a múky. V teple necháme vzísť kvások. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.

  2. Kvások premiešame so zvyšnými surovinami na cesto, ako posledné pridáme maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste asi 40 minút.

  3. Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymažeme hrubou vrstvou masla. Cesto rozvaľkáme a vložíme do formy.

  4. Na povrch cesta poukladáme ovocie a necháme ešte krátko kysnúť. Pečieme v predhriatej rúre pri 165 °C asi 50 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.