Kysnutý tvarohový koláč s višňami

Kysnutý tvarohový koláč s višňami

Kysnuté koláče sú klasika, ale ani moderní cukrári na ne nedajú dopustiť. Upečte si kysnutý tvarohový koláč s višňami a uvidíte, že sa po ňom len tak zapráši. Je to mäkký, šťavnatý a svieži koláč, ktorý napriek jednoduchosti, pôsobí absolútne luxusne.

Na kysnuté cesto

  • 50 mlmlieko

  • 7 gsušené droždie

  • 50 ghladká múka

  • 80 gkrupicový cukor

  • 250 gpolohrubá múka

  • 1 ksvajce

  • 1 štipkasoľ

  • 50 gmaslo

  • 20 mlrum

Na náplň

  • 500 gplnotučný mäkký tvaroh v alobale

  • 2 ksvajcia

  • 70 gpráškový cukor

  • 500 gvišne alebo čerešne

  • 60 gmaslo + na vymazanie formy

  • višne alebo čerešne na ozdobenie

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. V hrnčeku zmiešame trochu vlažného mlieka, droždie, 2 lyžice múky a 1 lyžicu cukru. V teple necháme vzísť kvások.

  2. V mise zmiešame obe múky, cukor, vajce, soľ a kvások. Prepracujeme a nakoniec pridáme vychladnuté a rozpustené maslo s rumom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút. Potom ho vyvaľkáme na veľkosť formy s vrúbkovaným okrajom a priemerom 24 cm, vložíme do formy a okraje zarovnáme.

  3. Suroviny na náplň krátko prešľaháme a premiešame s vykôstkovanými višňami. Náplňou potrieme povrch cesta. Pečieme v predhriatej rúre pri 165 °C asi 45 minút. Pred podávaním ozdobíme višňami alebo čerešňami a môžeme pocukriť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Koláče
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.