Lahodný kávovo-smotanový koláč Cappuccino

Lahodný kávovo-smotanový koláč Cappuccino

Pri dokonalých dezertoch existuje riziko, že na nich vznikne závislosť. Jeden z týchto dezertov je aj lahodný kávovo-smotanový koláč cappuccino, ktorý je majstrom v spájaní chutí. Tenké cesto je potreté bohatou a krémovou náplňou, ktorá sa rozplýva na jazyku a doprajte vám neopakovateľný zážitok.

Na korpus

  • 50 ghladká múka

  • 15 gkakao

  • 55 gmandľová múka

  • 60 gpráškový cukor

  • 60 gmaslo

Na náplň

  • 100 ml33 % smotana na šľahanie

  • 150 gmin. 50 % horká čokoláda

  • 450 gčerstvý smotanový syr

  • 250 gmascarpone

  • 50 gkrupicový cukor

  • 2 ČLinstantná káva

  • 2 PLhladká múka

  • 4 ksvajcia

Na dokončenie

  • šľahačka

  • čokoládové hoblinky

Postup

  1. Všetky suroviny na korpus dáme do misky a vypracujeme z nich cesto. Dno tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne roztlačíme. Pečieme ho pri 170 °C asi 25 minút. Potom necháme vychladnúť vo forme.

  2. Smotanu zahrejeme k bodu varu a nalejeme ju na nalámanú čokoládu. Necháme chvíľku odstáť, vymiešame do hladka a necháme vychladnúť. Syr, mascarpone, cukor, instantnú kávu a múku premiešame, postupne pridáme vajcia. Malú časť krému pridáme k ochladenej čokoláde a premiešame. Pridáme k zvyšnej smotanovej náplni.

  3. Náplň nalejeme na predpečený korpus a pečieme pri 120 °C asi 90 minút. Krátko po vytiahnutí z rúry odrežeme koláč po celom obvode formy a necháme úplne vychladnúť. Potom ho dáme vychladiť do chladničky. Pred podávaním povrch ozdobíme šľahačkou a čokoládou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.