Lahodný kávovo-smotanový koláč Cappuccino
Pri dokonalých dezertoch existuje riziko, že na nich vznikne závislosť. Jeden z týchto dezertov je aj lahodný kávovo-smotanový koláč cappuccino, ktorý je majstrom v spájaní chutí. Tenké cesto je potreté bohatou a krémovou náplňou, ktorá sa rozplýva na jazyku a doprajte vám neopakovateľný zážitok.
Na korpus
50 ghladká múka
15 gkakao
55 gmandľová múka
60 gpráškový cukor
60 gmaslo
Na náplň
100 ml33 % smotana na šľahanie
150 gmin. 50 % horká čokoláda
450 gčerstvý smotanový syr
250 gmascarpone
50 gkrupicový cukor
2 ČLinstantná káva
2 PLhladká múka
4 ksvajcia
Na dokončenie
šľahačka
čokoládové hoblinky
Postup
Všetky suroviny na korpus dáme do misky a vypracujeme z nich cesto. Dno tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne roztlačíme. Pečieme ho pri 170 °C asi 25 minút. Potom necháme vychladnúť vo forme.
Smotanu zahrejeme k bodu varu a nalejeme ju na nalámanú čokoládu. Necháme chvíľku odstáť, vymiešame do hladka a necháme vychladnúť. Syr, mascarpone, cukor, instantnú kávu a múku premiešame, postupne pridáme vajcia. Malú časť krému pridáme k ochladenej čokoláde a premiešame. Pridáme k zvyšnej smotanovej náplni.
Náplň nalejeme na predpečený korpus a pečieme pri 120 °C asi 90 minút. Krátko po vytiahnutí z rúry odrežeme koláč po celom obvode formy a necháme úplne vychladnúť. Potom ho dáme vychladiť do chladničky. Pred podávaním povrch ozdobíme šľahačkou a čokoládou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre