Langoše s pestom a šunkou

Langoše s pestom a šunkou

Langoše s pestom a šunkou môžete nazvať akokoľvek len nie ako tradičné. Určite ste také ešte nejedli, ale s domácim pestom a parmskou šunkou nielenže vyzerajú, ale takmer aj chutia ako pizza. Nebojte sa, stále sú to langoše, ale výnimočne chutné.

Na langošové cesto

  • 500 ghladká múka

  • 250 gkyslá smotana

  • 200 mlvlažná voda

  • 7 gsušené droždie

  • 2 ČLsoľ

  • rastlinný olej na smaženie

Na rukolové pesto

  • 125 grukola

  • 1 strúčikcesnaku

  • 150 mlolivový olej

  • 2 PLslnečnicové semienka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • 120 gkyslá smotana

  • 150 gstrúhaný syr

  • 80 gparmská šunka

Postup

  1. Suroviny na cesto vypracujeme dohladka a necháme 90 minút kysnúť. Potom cesto prepracujeme na pomúčenej doske, rozdelíme porcie a v rukách vytvarujeme placku, ktorú opatrne vložíme do väčšieho množstva rozpáleného oleja. V oleji langoše obrátime a smažíme dozlatista.

  2. Prebytočný tuk odsajeme papierovými utierkami. Všetky ingrediencie na pesto vložíme do blenderu a rozmixujeme do hladkej konzistencie. Langoše potrieme kyslou smotanou, posypeme strúhaným syrom, pridáme plátky šunky a bohato pokvapkáme pripraveným pestom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Chuťovky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.