Langoše s pestom a šunkou
Langoše s pestom a šunkou môžete nazvať akokoľvek len nie ako tradičné. Určite ste také ešte nejedli, ale s domácim pestom a parmskou šunkou nielenže vyzerajú, ale takmer aj chutia ako pizza. Nebojte sa, stále sú to langoše, ale výnimočne chutné.
Na langošové cesto
500 ghladká múka
250 gkyslá smotana
200 mlvlažná voda
7 gsušené droždie
2 ČLsoľ
rastlinný olej na smaženie
Na rukolové pesto
125 grukola
1 strúčikcesnaku
150 mlolivový olej
2 PLslnečnicové semienka
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
120 gkyslá smotana
150 gstrúhaný syr
80 gparmská šunka
Postup
Suroviny na cesto vypracujeme dohladka a necháme 90 minút kysnúť. Potom cesto prepracujeme na pomúčenej doske, rozdelíme porcie a v rukách vytvarujeme placku, ktorú opatrne vložíme do väčšieho množstva rozpáleného oleja. V oleji langoše obrátime a smažíme dozlatista.
Prebytočný tuk odsajeme papierovými utierkami. Všetky ingrediencie na pesto vložíme do blenderu a rozmixujeme do hladkej konzistencie. Langoše potrieme kyslou smotanou, posypeme strúhaným syrom, pridáme plátky šunky a bohato pokvapkáme pripraveným pestom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre