Langoše so syrom cheddar a BBQ omáčkou
Moderné langoše so syrom cheddar a BBQ omáčkou sú v základe vlastne z tradičného a dobre známeho cesta. Moderné je iba použitie omáčky s grilovacou príchuťou. Ak tieto langoše vyskúšate, zistíte, že kečup na ne nejaký čas nepoužijete.
Ingrediencie
1/2 ČLsoľ
Na langoše
1 kszemiaky
30 gmaslo
300 mlvlažné mlieko
30 gdroždie
35 gkrupicový cukor
400 ghladká múka + na podsypanie cesta
olej na smaženie
Na dokončenie
BBQ barbecue omáčka
300 gnastrúhaný cheddar syr
3 ksnajemno nakrájaná jarná cibuľka
Postup
Zemiak uvaríme v šupke v neosolenej vode do mäkka. Necháme ho vychladnúť a potom na jemno nastrúhame.
Maslo rozpustíme a necháme ho vychladnúť. Do tretiny vlažného mlieka rozdrobíme droždie vmiešame 3 lyžice cukru a na teplom mieste necháme vzísť kvások.
Múku preosejeme so soľou, pridáme zemiak, maslo, kvások a zvyšné mlieko s cukrom. Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme a necháme v teple asi 1 hodinu kysnúť. Potom ho vyklopíme na pomúčenú dosku, prepracujeme a rozdelíme na 8 rovnako veľkých dielov. Necháme ich ešte 15 minút kysnúť.
Každý diel vytvarujeme do tvaru placky asi 1 cm hrubej a smažíme ich vo vyššej vrstve oleja z oboch strán do zlatista.
Vysmažené langoše položíme na papierovú utierku. Potom ich potrieme omáčkou, posypeme syrom a nakrájanou cibuľkou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre