Lasagne s mäsovými guľôčkami a cherry paradajkami
Aj s lasagnami sa dá experimentovať. Tradičné cestoviny sa dajú pripraviť aj iným, ako obyčajným spôsobom. Lasagne s mäsovými guľôčkami a cherry paradajkami potešia chuťové poháriky všetkých milovníkov talianskych chutí. Kombinácia paradajok, ricotty, mozzarelly a oregana je jednoducho neprekonateľná.
Ingrediencie
600 gklobása (v surovom stave)
7 strúčikovcesnaku
olivový olej na opekanie
4 plechovkakokteilové paradajky
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
trstinový cukor podľa chuti
5 vetvičiekčerstvé oregano + oregano na ozdobenie
600 gricotta
500 gčerstvé lasagne
300 gsyr mozzarella
Postup
Z klobások odstránime črievko, nakrájame ich na kúsky a navlhčenými rukami vytvoríme guľôčky. Potom olúpeme cesnak a nakrájame ho na plátky.
Na rozpálenom oleji orestujeme guľôčky, pridáme cesnak a premiešame. Potom prilejeme paradajky, osolíme, okoreníme a zľahka osladíme a pridáme natrhané oregano.
Na miernom ohni varíme 30 minút. Paradajky s guľôčkami preložíme do misky a potom do zmesi vmiešame polovicu ricotty.
Na dno zapekacej misy dáme lyžicu ricotty a položíme na ňu plátok cestovín. Na plátok lasagne pridáme ¼ mäsovo-paradajkovej zmesi a natrhanú mozzarellu.
Zakryjeme cestovinou s postup ešte dvakrát opakujeme. Na posledný plátok lasagne rozotrieme zvyšok ricotty, paradajkovej zmesi a nastrúhaný parmezán.
Lasagne pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. 2 minúty pred koncom pečenia povrch posypeme oreganom na ozdobu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre