Lasagne s mäsovými guľôčkami a cherry paradajkami

Lasagne s mäsovými guľôčkami a cherry paradajkami

Aj s lasagnami sa dá experimentovať. Tradičné cestoviny sa dajú pripraviť aj iným, ako obyčajným spôsobom. Lasagne s mäsovými guľôčkami a cherry paradajkami potešia chuťové poháriky všetkých milovníkov talianskych chutí. Kombinácia paradajok, ricotty, mozzarelly a oregana je jednoducho neprekonateľná.

Ingrediencie

  • 600 gklobása (v surovom stave)

  • 7 strúčikovcesnaku

  • olivový olej na opekanie

  • 4 plechovkakokteilové paradajky

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • trstinový cukor podľa chuti

  • 5 vetvičiekčerstvé oregano + oregano na ozdobenie

  • 600 gricotta

  • 500 gčerstvé lasagne

  • 300 gsyr mozzarella

Postup

  1. Z klobások odstránime črievko, nakrájame ich na kúsky a navlhčenými rukami vytvoríme guľôčky. Potom olúpeme cesnak a nakrájame ho na plátky.

  2. Na rozpálenom oleji orestujeme guľôčky, pridáme cesnak a premiešame. Potom prilejeme paradajky, osolíme, okoreníme a zľahka osladíme a pridáme natrhané oregano.

  3. Na miernom ohni varíme 30 minút. Paradajky s guľôčkami preložíme do misky a potom do zmesi vmiešame polovicu ricotty.

  4. Na dno zapekacej misy dáme lyžicu ricotty a položíme na ňu plátok cestovín. Na plátok lasagne pridáme ¼ mäsovo-paradajkovej zmesi a natrhanú mozzarellu.

  5. Zakryjeme cestovinou s postup ešte dvakrát opakujeme. Na posledný plátok lasagne rozotrieme zvyšok ricotty, paradajkovej zmesi a nastrúhaný parmezán.

  6. Lasagne pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. 2 minúty pred koncom pečenia povrch posypeme oreganom na ozdobu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.