Lasagne s tekvicou a cesnakom

Lasagne s tekvicou a cesnakom

Lasagne s tekvicou a cesnakom sa nedajú porovnať so žiadnym receptom na prípravu týchto cestovín. Inak, lasagne sa považujú za jedny z najstarších typov cestovín v talianskej kuchyni a o ich pôvod sa sporia viaceré krajiny. Nech už je to akokoľvek s ich príbehom, moderné recepty na lasagne sú obľúbené aj pre variabilitu, ktorú ponúkajú. Vyskúšajte ako chutia s tekvicou, verte že sú šťavnaté a chuťovo výrazné.

Ingrediencie

  • 1000 gtekvica Hokkaido

  • 1 hlávka(celé strúčiky) olúpaného cesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

  • 150 ml33 % smotana na šľahanie

  • 2 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 12 lístkovšalvia

  • 50 gmaslo

  • 2 PLhladká múka

  • 500 mlmlieko

  • 300 gčerstvé lasagne

  • 80 gnastrúhaný parmezán

  • 1 hrsťtekvicové semienka

Postup

  1. Tekvicu zbavíme semienok, asi ¼ nakrájame na tenké plátky a zvyšnú časť na malé kúsky. Kúsky dáme na plech spolu so strúčikmi cesnaku a zmiešame s trochou oleja, soľou a korením. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút do mäkka.

  2. Plátky tekvice opečieme na oleji na panvici z oboch strán, osolíme ich. V hrnci rozpustíme maslo, zaprášime múkou a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania varíme 20 minút, osolíme a okoreníme.

  3. Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré, zjemníme smotanou. Šalviu a rozmarín nasekáme najemno.

  4. Na dno zapekacej misy dáme tenkú vrstvu tekvicového pyré, posypeme bylinkami, rozložíme vrstvu lasagní, na ne vrstvu bešamelu, plátky opečenej tekvice a posypeme parmezánom. Opäť dáme vrstvu cestovín a na ne pyré s bylinkami, lasagne, bešamel s parmezánom a plátky tekvice. Povrch posypeme tekvicovými semienkami a pečieme pri 170 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.