Lasagne s tekvicou a cesnakom
Lasagne s tekvicou a cesnakom sa nedajú porovnať so žiadnym receptom na prípravu týchto cestovín. Inak, lasagne sa považujú za jedny z najstarších typov cestovín v talianskej kuchyni a o ich pôvod sa sporia viaceré krajiny. Nech už je to akokoľvek s ich príbehom, moderné recepty na lasagne sú obľúbené aj pre variabilitu, ktorú ponúkajú. Vyskúšajte ako chutia s tekvicou, verte že sú šťavnaté a chuťovo výrazné.
Ingrediencie
1000 gtekvica Hokkaido
1 hlávka(celé strúčiky) olúpaného cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
150 ml33 % smotana na šľahanie
2 vetvičkyčerstvý rozmarín
12 lístkovšalvia
50 gmaslo
2 PLhladká múka
500 mlmlieko
300 gčerstvé lasagne
80 gnastrúhaný parmezán
1 hrsťtekvicové semienka
Postup
Tekvicu zbavíme semienok, asi ¼ nakrájame na tenké plátky a zvyšnú časť na malé kúsky. Kúsky dáme na plech spolu so strúčikmi cesnaku a zmiešame s trochou oleja, soľou a korením. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút do mäkka.
Plátky tekvice opečieme na oleji na panvici z oboch strán, osolíme ich. V hrnci rozpustíme maslo, zaprášime múkou a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania varíme 20 minút, osolíme a okoreníme.
Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré, zjemníme smotanou. Šalviu a rozmarín nasekáme najemno.
Na dno zapekacej misy dáme tenkú vrstvu tekvicového pyré, posypeme bylinkami, rozložíme vrstvu lasagní, na ne vrstvu bešamelu, plátky opečenej tekvice a posypeme parmezánom. Opäť dáme vrstvu cestovín a na ne pyré s bylinkami, lasagne, bešamel s parmezánom a plátky tekvice. Povrch posypeme tekvicovými semienkami a pečieme pri 170 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre