Lečo s mäsovými guľôčkami a olivami
Na takto pripravené lečo s mäsovými guľôčkami a olivami len tak ľahko nezabudnete. Je lahodné a skvele vyzerá. Kto má rád, môže si mäsové guľôčky opiecť trochu viac a budú chrumkavejšie.
Na mäsové guľôčky
500 gbravčové mleté mäso
3 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
Na lečo
400 gbiela paprika
400 gčervená paprika
600 gparadajky
1/2 kspór
1 PLrastlinný olej
1 ČLcelá rasca
Na dokončenie
100 golivy
čerstvé oregano
Postup
Mleté mäso zmiešame s jednou nakrájanou cibuľou, cesnakom, polovicou nasekanej petržlenovej vňate. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Vytvoríme menšie guľôčky.
Zeleninu očistíme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Orestujeme ju na cibuli, pridáme rascu, soľ, korenie a navrch poukladáme mäsové guľôčky.
Kastról so zeleninou a guľôčkami vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 200 °C asi 25 minút.
Zmes po vybratí z rúry dochutíme podľa potreby soľou, korením, pridáme olivy, nasekanú petržlenovú vňať, oregano a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre