Lečo s mäsovými guľôčkami a olivami

Lečo s mäsovými guľôčkami a olivami

Na takto pripravené lečo s mäsovými guľôčkami a olivami len tak ľahko nezabudnete. Je lahodné a skvele vyzerá. Kto má rád, môže si mäsové guľôčky opiecť trochu viac a budú chrumkavejšie.

Na mäsové guľôčky

  • 500 gbravčové mleté mäso

  • 3 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na lečo

  • 400 gbiela paprika

  • 400 gčervená paprika

  • 600 gparadajky

  • 1/2 kspór

  • 1 PLrastlinný olej

  • 1 ČLcelá rasca

Na dokončenie

  • 100 golivy

  • čerstvé oregano

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s jednou nakrájanou cibuľou, cesnakom, polovicou nasekanej petržlenovej vňate. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Vytvoríme menšie guľôčky.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Orestujeme ju na cibuli, pridáme rascu, soľ, korenie a navrch poukladáme mäsové guľôčky.

  3. Kastról so zeleninou a guľôčkami vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 200 °C asi 25 minút.

  4. Zmes po vybratí z rúry dochutíme podľa potreby soľou, korením, pridáme olivy, nasekanú petržlenovú vňať, oregano a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.