Letné ratatouille
Letné ratatouille je tak jednoduchý recept, že ho zvládne pripraviť asi každý. Stačí použiť tie správne druhy zeleniny, ochutiť ich a podusiť do mäkka. Klasická francúzska verzia neobsahuje bazalku, respektíve je predmetom menších kuchárskych sporov. Niektorí sa totiž domnievajú, že jej výrazná chuť a vôňa prebije chuť zeleniny. My vám ju odporúčame pridať aspoň do letnej verzie, tam sa perfektne hodí.
Ingrediencie
1 ksmenšia cuketa
1 ksčervená paprika
2 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
4 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1 vetvičkačerstvý tymián
2 ksparadajka
čerstvá bazalka
1 PLvínny ocot
1 ksbageta
Postup
Cuketu, papriku, cibuľu a cesnak očistíme. Zeleninu nakrájame na kúsky, cesnak s cibuľou nakrájame na jemno. Na panvici rozohrejeme olej, orestujeme na ňom cesnak, pridáme zeleninu s cibuľou, ochutíme soľou, korením a tymiánom.
Keď zelenina zmäkne, pridáme nakrájané paradajky a všetko dusíme do mäkka. Nakoniec primiešame bazalku a vínny ocot. Podávame spolu s opečenou bagetou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre