Letné ratatouille

Letné ratatouille

Letné ratatouille je tak jednoduchý recept, že ho zvládne pripraviť asi každý. Stačí použiť tie správne druhy zeleniny, ochutiť ich a podusiť do mäkka. Klasická francúzska verzia neobsahuje bazalku, respektíve je predmetom menších kuchárskych sporov. Niektorí sa totiž domnievajú, že jej výrazná chuť a vôňa prebije chuť zeleniny. My vám ju odporúčame pridať aspoň do letnej verzie, tam sa perfektne hodí.

Ingrediencie

  • 1 ksmenšia cuketa

  • 1 ksčervená paprika

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 4 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 vetvičkačerstvý tymián

  • 2 ksparadajka

  • čerstvá bazalka

  • 1 PLvínny ocot

  • 1 ksbageta

Postup

  1. Cuketu, papriku, cibuľu a cesnak očistíme. Zeleninu nakrájame na kúsky, cesnak s cibuľou nakrájame na jemno. Na panvici rozohrejeme olej, orestujeme na ňom cesnak, pridáme zeleninu s cibuľou, ochutíme soľou, korením a tymiánom.

  2. Keď zelenina zmäkne, pridáme nakrájané paradajky a všetko dusíme do mäkka. Nakoniec primiešame bazalku a vínny ocot. Podávame spolu s opečenou bagetou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Francúzsko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.