Linecké koláčiky podľa Sandtnerovej

Linecké koláčiky podľa Sandtnerovej

Klasické linecké cesto chutí oveľa lepšie, keď je ochutené aj citrónovou kôrou a šťavou. A vedela to už aj Marie Janků-Sandtnerová, ktorá bola známa česká učiteľka, autorka kuchárskych kníh a propagátorka zdravej výživy. Cesto potom už len stačí zlepiť ríbezľovým džemom, poprášiť cukrom a skvelá dobrota je na svete.

Na cesto

  • 250 ghladká múka

  • 90 gpráškový cukor

  • 1 ČLcitrónová kôra

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 140 gmaslo

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 2 ksžĺtky

Na dokončenie

  • 150 gríbezľový džem

  • práškový cukor

Postup

  1. Múku preosejeme s cukrom, pridáme citrónovú kôru a šťavu, na kúsky nakrájané maslo, vanilkový cukor, žĺtky a vypracujeme pevné a hladké cesto.

  2. Cesto uložíme na hodinu do chladničky odležať. Po odležaní rozvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm. Rozložíme ich na plechy a do polovice koliesok vykrojíme ešte tri malé kolieska.

  3. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 6 minút. Po upečení necháme veľmi krátko vychladnúť na plechu a potom ihneď preložíme na kovovú mriežku. Po vychladnutí kolieska zlepíme džemom a pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Koláče
Česká republika
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.