Linecké koláčiky podľa Sandtnerovej
Klasické linecké cesto chutí oveľa lepšie, keď je ochutené aj citrónovou kôrou a šťavou. A vedela to už aj Marie Janků-Sandtnerová, ktorá bola známa česká učiteľka, autorka kuchárskych kníh a propagátorka zdravej výživy. Cesto potom už len stačí zlepiť ríbezľovým džemom, poprášiť cukrom a skvelá dobrota je na svete.
Na cesto
250 ghladká múka
90 gpráškový cukor
1 ČLcitrónová kôra
1 PLcitrónová šťava
140 gmaslo
1 balenievanilkový cukor
2 ksžĺtky
Na dokončenie
150 gríbezľový džem
práškový cukor
Postup
Múku preosejeme s cukrom, pridáme citrónovú kôru a šťavu, na kúsky nakrájané maslo, vanilkový cukor, žĺtky a vypracujeme pevné a hladké cesto.
Cesto uložíme na hodinu do chladničky odležať. Po odležaní rozvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm. Rozložíme ich na plechy a do polovice koliesok vykrojíme ešte tri malé kolieska.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 6 minút. Po upečení necháme veľmi krátko vychladnúť na plechu a potom ihneď preložíme na kovovú mriežku. Po vychladnutí kolieska zlepíme džemom a pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre