Linecké koláčiky s broskyňovým džemom
Aj jednoduché linecké koláčiky s broskyňovým džemom môžu vyzerať skutočne luxusne. Linecké cesto je univerzálne použiteľné a dá sa dochutiť a zlepiť rôznymi prísadami, čím vznikne vždy iný koláčik. Vyskúšajte ich tentokrát s broskyňovým džemom a napríklad ich pre zmenu ozdobte bielou čokoládovou polevou a vznikne zasa celkom nový druh.
Na cesto
300 ghladká múka
200 gmaslo nakrájané na kocky
100 gpráškový cukor
2 ksžĺtky
nastrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)
Na dokončenie
čokoládová poleva
cukrárske ozdoby
broskyňový džem
Postup
Do misy preosejeme múku s cukrom, pridáme zvyšné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme minimálne na 1 hodinu do chladničky.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou asi 4 mm a vykrojíme vybrané tvary. Do polovice vykrojíme aj stredy.
Vybrané tvary rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C 10 až 15 minút.
Upečené sušienky necháme vychladnúť. Vychladnuté s vykrojeným stredom namáčame do tekutej čokoládovej polevy a posypeme cukrárskymi ozdobami. Po zatuhnutí ich zlepíme broskyňovým džemom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre