Linecké orechové kocky
Linecké orechové kocky vyzerajú doslova neodolateľne a napriek luxusnému vzhľadu, sa dajú pripraviť veľmi jednoducho. Je to celkom rýchly a vďačný dezert, ktorý ocenia aj tí, ktorí nemajú radi pochúťky s krémom, ale radšej zvolia orechovú kocku z maslového cesta.
Na linecké cesto
150 gpolohrubá múka
150 ghladká múka
200 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 ksvajce
Na orechové cesto
250 gmaslo
250 gpráškový cukor
150 gmleté vlašské orechy
150 gpolohrubá múka
2 PLrum
1 kscitrónová kôra z 1 citróna
7 ksbielok
Na žĺtkovú polevu
7 ksžĺtok
300 gpráškový cukor
2 PLrum
Na dokončenie
čokoládová poleva
vlašské orechy (celé polovice) na ozdobenie
Postup
Obe múky preosejeme do misy, pridáme na kocky nakrájané maslo, cukor a vajce a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie.
Na orechové cesto vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme mleté orechy, múku, rum a kôru, nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
Linecké cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, nanesieme na to orechové cesto, uhladíme a pečieme v predhriatej rúre pri 150 °C asi 40 minút.
Tesne pred dopečením vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a rumom do peny a ihneď po upečení rozotrieme na rezy. Necháme zaschnúť, potom nakrájame na kocky a ozdobíme čokoládovou polevou a orechmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre