Linecké venčeky s kandizovaným ovocím

Linecké venčeky s kandizovaným ovocím

Tradičné sladkosti majú radi všetci. Ak máte pocit, že neustále pripravujete tie isté sušienky dokola, vyskúšajte linecké venčeky. Sú pripravené z tradičného cesta, ale sú obohatené o džemovú náplň a o čokoládovú polevu s pistáciami a kandizovaným ovocím. Ak máte chuť, pridajte aj kúsky kandizovaných kvetov, napríklad fialky z venčekov urobia dokonalú jarnú sladkosť.

Na linecké cesto

  • 180 gmaslo

  • 60 gpráškový cukor

  • 2 ksvajcia

  • 230 ghladká múka

Na dokončenie

  • 100 gbiela čokoládová poleva

  • 50 gpistácie

  • 100 gfarebné kandizované ovocie

  • 150 gmarhuľový džem

Postup

  1. Maslo nakrájame na malé kúsky a mierne ho nahrejeme. Pridáme práškový cukor a vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania postupne pridávame celé vajcia a nakoniec pridáme preosiatu hladkú múku.

  2. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a na vymastené plechy nastriekame malé venčeky. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Po upečení preložíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť.

  3. Potom potrieme polovicu venčekov rozpustenou čokoládovou polevou a posypeme nasekanými pistáciami a na malé kúsky nakrájaným kandizovaným ovocím. Druhú polovicu venčekov potrieme džemom a zlepíme k sebe. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Chuťovky
Koláče
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.