Linecké venčeky s kandizovaným ovocím
Tradičné sladkosti majú radi všetci. Ak máte pocit, že neustále pripravujete tie isté sušienky dokola, vyskúšajte linecké venčeky. Sú pripravené z tradičného cesta, ale sú obohatené o džemovú náplň a o čokoládovú polevu s pistáciami a kandizovaným ovocím. Ak máte chuť, pridajte aj kúsky kandizovaných kvetov, napríklad fialky z venčekov urobia dokonalú jarnú sladkosť.
Na linecké cesto
180 gmaslo
60 gpráškový cukor
2 ksvajcia
230 ghladká múka
Na dokončenie
100 gbiela čokoládová poleva
50 gpistácie
100 gfarebné kandizované ovocie
150 gmarhuľový džem
Postup
Maslo nakrájame na malé kúsky a mierne ho nahrejeme. Pridáme práškový cukor a vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania postupne pridávame celé vajcia a nakoniec pridáme preosiatu hladkú múku.
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a na vymastené plechy nastriekame malé venčeky. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Po upečení preložíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť.
Potom potrieme polovicu venčekov rozpustenou čokoládovou polevou a posypeme nasekanými pistáciami a na malé kúsky nakrájaným kandizovaným ovocím. Druhú polovicu venčekov potrieme džemom a zlepíme k sebe. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre