Linecké vločky s čokoládou
Domáce koláčiky sú absolútnym lákadlom. Vyskúšajte linecké vločky s čokoládou a ochutnajte cesto z pražených mandlí, ktoré sme pomleli a zmiešali s ostatnými ingredienciami. Opraženie na sucho zvýrazní ich chuť a to sa prejaví aj na celkovej chuti koláčikov. V spojení s čokoládou dostanú ešte lepší šmrnc, preto by sme ju nevynechávali.
Ingrediencie
90 gblanšírované mandle
240 ghladká múka
90 gpráškový cukor
1 ksnajemno nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
170 gvychladené maslo (nakrájané na kocky)
1/2 ČLvanilkový extrakt
2 ksžĺtky
hladká múka (na posypanie pracovnej plochy)
čokoládová poleva na dokončenie
nasekané orechy na dokončenie
Postup
Na panvici nasucho opražíme mandle za stáleho miešania. Akonáhle zozlátnu, ihneď ich vyberieme z panvice a necháme vychladnúť. Potom ich dáme krátko vychladiť do mrazničky.
Mandle spolu s 2 lyžicami múky rozmixujeme na jemno. Do misy preosejeme zvyšok hladkej múky, pridáme mandľovú múčku, cukor, na jemno nastrúhanú kôru a maslo.
Maslo zapracujeme prstami do múky, vzniknutú mrvenicu vyklopíme na pracovnú plochu, pridáme extrakt zo žĺtkami a rýchlo spojíme na cesto. V prípade potreby pridáme malé množstvo ľadovej vody.
Cesto zabalíme do fólie a necháme minimálne 1 hodinu odležať v chladničke. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou asi 3 mm. Vykrajovačkami vykrojíme vločky a rozložíme ich na plechy na pečenie vystlané papierom na pečenie. Pečieme pri 155 °C do ružova. Vychladnuté vločky namáčame do čokoládovej polevy a posypeme orechmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre