Lokše so špenátom a tvarôžkami
Ak ste doma ešte nikdy nepripravovali lokše, je najvyšší čas to zmeniť. Vyskúšajte tento recept a lokše so špenátom a tvarôžkami sa zapíšu do rodinnej histórie vašich kulinárskych pokusov. A určite nezostane iba pri prvej dávke.
Ingrediencie
500 gzemiaky (varný typ C)
soľ
150 gpolohrubá múka
múka na posypanie pracovnej plochy
1 PLbravčová masť
1 kscibuľa
200 gúdené mäso
400 gčerstvý baby špenát
125 golomoucké syrčeky "tvarôžky"
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka a necháme ich celkom vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku a vypracujeme cesto. Pokiaľ je príliš lepkavé, pridáme múku.
Vypracované cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov, z ktorých vytvoríme guľôčky. Každú guľôčku vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku a opečieme ju na sucho na nahriatej panvici. Upečené lokše vrstvíme na seba a udržujeme ich v teple.
Na panvici rozohrejeme masť a orestujeme na ňom na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané údené mäso a nakoniec primiešame špenátové listy. Osolíme a necháme krátko zmäknúť.
Teplé lokše plníme pripravenou zmesou a tvarôžkami, ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre