Lokše so špenátom a tvarôžkami

Lokše so špenátom a tvarôžkami

Ak ste doma ešte nikdy nepripravovali lokše, je najvyšší čas to zmeniť. Vyskúšajte tento recept a lokše so špenátom a tvarôžkami sa zapíšu do rodinnej histórie vašich kulinárskych pokusov. A určite nezostane iba pri prvej dávke.

Ingrediencie

  • 500 gzemiaky (varný typ C)

  • soľ

  • 150 gpolohrubá múka

  • múka na posypanie pracovnej plochy

  • 1 PLbravčová masť

  • 1 kscibuľa

  • 200 gúdené mäso

  • 400 gčerstvý baby špenát

  • 125 golomoucké syrčeky "tvarôžky"

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka a necháme ich celkom vychladnúť. Potom ich olúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku a vypracujeme cesto. Pokiaľ je príliš lepkavé, pridáme múku.

  2. Vypracované cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov, z ktorých vytvoríme guľôčky. Každú guľôčku vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku a opečieme ju na sucho na nahriatej panvici. Upečené lokše vrstvíme na seba a udržujeme ich v teple.

  3. Na panvici rozohrejeme masť a orestujeme na ňom na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané údené mäso a nakoniec primiešame špenátové listy. Osolíme a necháme krátko zmäknúť.

  4. Teplé lokše plníme pripravenou zmesou a tvarôžkami, ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.