Losos s gaštanovým pyré

Losos s gaštanovým pyré

Losos s gaštanovým pyré je ukážkovým jesenným receptom. S intenzívnymi chuťami a vôňami sezónnych surovín, medzi ktoré jednoznačne patrí aj tekvica a gaštany. Nenechajte si ujsť príležitosť, aby ste ochutnali tak jedinečné pyré, ktoré vyniká jemnosťou a hebkosťou.

Ingrediencie

  • 300 gtekvica Hokkaido

  • soľ

  • 100 gmaslo

  • 500 glúpané varené jedlé gaštany

  • 4 ks(filety cca po 150 g) čerstvý losos

  • mleté citrónové korenie

  • olivový olej na restovanie

  • 250 mlpolotučné mlieko

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • citrón (mesiačiky) k servírovaniu

Postup

  1. Tekvicu očistíme, zbavíme ju semienok a nakrájame na kocky. Rozložíme ich na plech, zľahka osolíme a poukladáme na ne kúsky masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 30 minút do mäkka. Asi 10 minút pred koncom pečenia pridáme gaštany a spoločne ich dopečieme.

  2. Medzitým filety lososa očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a filety z oboch strán (najskôr kožou nadol) krátko opečieme. Potom ich vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a dopekáme asi 5 až 8 minút.

  3. Upečenú tekvicu (môžeme nahradiť uvarenými zemiakmi) s gaštanmi a výpekom rozmixujeme do hladka. V priebehu mixovania prilievame postupne podľa požadovanej hustoty ohriate mlieko so smotanou. Pyré dochutíme soľou. Podávame spoločne a lososom a kúskami citrónu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Ryby
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.