Losos s gaštanovým pyré
Losos s gaštanovým pyré je ukážkovým jesenným receptom. S intenzívnymi chuťami a vôňami sezónnych surovín, medzi ktoré jednoznačne patrí aj tekvica a gaštany. Nenechajte si ujsť príležitosť, aby ste ochutnali tak jedinečné pyré, ktoré vyniká jemnosťou a hebkosťou.
Ingrediencie
300 gtekvica Hokkaido
soľ
100 gmaslo
500 glúpané varené jedlé gaštany
4 ks(filety cca po 150 g) čerstvý losos
mleté citrónové korenie
olivový olej na restovanie
250 mlpolotučné mlieko
250 ml33 % smotana na šľahanie
citrón (mesiačiky) k servírovaniu
Postup
Tekvicu očistíme, zbavíme ju semienok a nakrájame na kocky. Rozložíme ich na plech, zľahka osolíme a poukladáme na ne kúsky masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 30 minút do mäkka. Asi 10 minút pred koncom pečenia pridáme gaštany a spoločne ich dopečieme.
Medzitým filety lososa očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a filety z oboch strán (najskôr kožou nadol) krátko opečieme. Potom ich vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a dopekáme asi 5 až 8 minút.
Upečenú tekvicu (môžeme nahradiť uvarenými zemiakmi) s gaštanmi a výpekom rozmixujeme do hladka. V priebehu mixovania prilievame postupne podľa požadovanej hustoty ohriate mlieko so smotanou. Pyré dochutíme soľou. Podávame spoločne a lososom a kúskami citrónu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre