Losos s gnocchi a bazalkovo-špenátovým pestom
Ľahký a chutný losos s gnocchi a bazalkovo-špenátovým pestom je ideálnym jarným alebo letným obedom. Príprava netrvá dlho a nevyžaduje ani výrazné kuchárske zručnosti.
Ingrediencie
1 plátokmaslo
600 glosos
1 ksčervená paprika nakrájaná na kocky
500 gzemiakové gnocchi
soľ
mleté čierne korenie
Na pesto
50 gčerstvá bazalka
50 gbaby špenát + niekoľko lístkov na dohotovenie
200 mlextra panenský olivový olej
25 gparmezán
1 strúčikcesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Najprv si pripravíme pesto. Do vyššej nádoby vložíme čerstvé bazalkové a špenátové listy, prilejeme olivový olej a rozmixujeme. Nakoniec pridáme parmezán a cesnak a znovu pomixujeme na konzistenciu pesta. Dochutíme soľou, korením a odložíme.
Na panvici rozohrejeme maslo a lososa na ňom opečieme zo všetkých strán do ružova. Prípadne, podľa hrúbky lososa ho môžeme aj dopiecť v rúre. Lososa potom odložíme a uchovávame ho v teple. Do panvice prihodíme pokrájanú papriku a necháme ju krátko orestovať.
Zemiakové gnocchi uvaríme podľa návodu na obale a precedíme. Do ešte teplých vlejeme pripravené pesto a premiešame. Podávame s opečeným lososom a paprikou. Na záver poukladáme listy čerstvého špenátu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre