Losos s gnocchi a bazalkovo-špenátovým pestom

Losos s gnocchi a bazalkovo-špenátovým pestom

Ľahký a chutný losos s gnocchi a bazalkovo-špenátovým pestom je ideálnym jarným alebo letným obedom. Príprava netrvá dlho a nevyžaduje ani výrazné kuchárske zručnosti.

Ingrediencie

  • 1 plátokmaslo

  • 600 glosos

  • 1 ksčervená paprika nakrájaná na kocky

  • 500 gzemiakové gnocchi

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na pesto

  • 50 gčerstvá bazalka

  • 50 gbaby špenát + niekoľko lístkov na dohotovenie

  • 200 mlextra panenský olivový olej

  • 25 gparmezán

  • 1 strúčikcesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Najprv si pripravíme pesto. Do vyššej nádoby vložíme čerstvé bazalkové a špenátové listy, prilejeme olivový olej a rozmixujeme. Nakoniec pridáme parmezán a cesnak a znovu pomixujeme na konzistenciu pesta. Dochutíme soľou, korením a odložíme.

  2. Na panvici rozohrejeme maslo a lososa na ňom opečieme zo všetkých strán do ružova. Prípadne, podľa hrúbky lososa ho môžeme aj dopiecť v rúre. Lososa potom odložíme a uchovávame ho v teple. Do panvice prihodíme pokrájanú papriku a necháme ju krátko orestovať.

  3. Zemiakové gnocchi uvaríme podľa návodu na obale a precedíme. Do ešte teplých vlejeme pripravené pesto a premiešame. Podávame s opečeným lososom a paprikou. Na záver poukladáme listy čerstvého špenátu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Ryby
Zdravé recepty
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.