Luxusná žemľovka s karamelom
Luxusná žemľovka s karamelom a jablkami vás pohladí na jazyku výnimočnou sladkosťou a aj maslovou chuťou. Tento recept je skvelým príkladom, že aj jednoduché jedlo ako žemľovka, môžete doma pripraviť v skutočne exkluzívnej podobe.
Ingrediencie
1000 gjablká
50 gkrupicový cukor
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
10 plátkovtoastový chlieb
250 gmaslo
Postup
Jablká očistíme, olúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpustíme cukor, potom ihneď prilejeme citrónovú šťavu a pridáme jablká. Pozvoľna ich dusíme domäkka za občasného miešania.
Z plátkov toastového chleba odkrojíme kôrky. Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Plátky chleba namáčame do rozpustného masla a vložíme ich na dno a po obvode formy.
Potom do formy vložíme jablčnú zmes a navrch položíme zvyšné plátky chleba namočeného v masle. Všetko zalejeme zvyšným maslom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 25 minút. Necháme ju krátko chladnúť a potom nakrájame na porcie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre