Luxusná žemľovka s karamelom

Luxusná žemľovka s karamelom

Luxusná žemľovka s karamelom a jablkami vás pohladí na jazyku výnimočnou sladkosťou a aj maslovou chuťou. Tento recept je skvelým príkladom, že aj jednoduché jedlo ako žemľovka, môžete doma pripraviť v skutočne exkluzívnej podobe.

Ingrediencie

  • 1000 gjablká

  • 50 gkrupicový cukor

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 10 plátkovtoastový chlieb

  • 250 gmaslo

Postup

  1. Jablká očistíme, olúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpustíme cukor, potom ihneď prilejeme citrónovú šťavu a pridáme jablká. Pozvoľna ich dusíme domäkka za občasného miešania.

  2. Z plátkov toastového chleba odkrojíme kôrky. Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Plátky chleba namáčame do rozpustného masla a vložíme ich na dno a po obvode formy.

  3. Potom do formy vložíme jablčnú zmes a navrch položíme zvyšné plátky chleba namočeného v masle. Všetko zalejeme zvyšným maslom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 25 minút. Necháme ju krátko chladnúť a potom nakrájame na porcie. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.