Maďarská hubová krémová polievka

Maďarská hubová krémová polievka

Recept na dobrú polievku sa vždy zíde. Maďarská hubová krémová polievka je jasným dôkazom toho, ako málo stačí k tomu, aby ste v kuchyni vykúzlili chuťový klenot. Hladká konzistencia sa vám vryje pod kožu a výrazná farba zasa očarí vaše vnímanie. Je to jednoduchá polievka, napriek tomu skutočný klenot.

Ingrediencie

  • 4 PLmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 400 gčerstvé huby (hliva, shiitake, kuriatka)

  • 3 PLhladká múka

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 700 mlzeleninový vývar

  • 2 PLsójová omáčka

  • 200 mlmlieko

  • 100 gkyslá smotana

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 3 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájané huby a spoločne varíme asi 15 minút.

  2. Potom vmiešame múku, mletú papriku a na miernom ohni spoločne restujeme asi 1 minútu. Prilejeme vývar.

  3. Následne primiešame sójovú omáčku, mlieko a privedieme k varu. Znížime plameň a na miernom ohni varíme asi 10 minút.

  4. Odložíme na bok, pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou, korením a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Maďarsko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.