Maďarská hubová krémová polievka
Recept na dobrú polievku sa vždy zíde. Maďarská hubová krémová polievka je jasným dôkazom toho, ako málo stačí k tomu, aby ste v kuchyni vykúzlili chuťový klenot. Hladká konzistencia sa vám vryje pod kožu a výrazná farba zasa očarí vaše vnímanie. Je to jednoduchá polievka, napriek tomu skutočný klenot.
Ingrediencie
4 PLmaslo
1 kscibuľa
400 gčerstvé huby (hliva, shiitake, kuriatka)
3 PLhladká múka
1 PLmletá červená sladká paprika
700 mlzeleninový vývar
2 PLsójová omáčka
200 mlmlieko
100 gkyslá smotana
1 PLcitrónová šťava
3 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájané huby a spoločne varíme asi 15 minút.
Potom vmiešame múku, mletú papriku a na miernom ohni spoločne restujeme asi 1 minútu. Prilejeme vývar.
Následne primiešame sójovú omáčku, mlieko a privedieme k varu. Znížime plameň a na miernom ohni varíme asi 10 minút.
Odložíme na bok, pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou, korením a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre