Mäsové guľky s kaparami

Mäsové guľky s kaparami

Mäsové guľky sa dajú pripraviť rôznymi spôsobmi. Na tieto budete potrebovať aj nie celkom bežnú ingredienciu, a tou sú kapary. Dodajú správnu štipľavo – slanú chuť a doplnené o hranolky pokryjú všetky vaše chúťky. Vyskúšajte, čím menšie guľôčky pripravíte, tým budú chrumkavejšie.

Ingrediencie

  • 500 gmleté mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ksvajcia

  • 40 gkapary

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 PLstrúhanka

  • 3 PLnasekaná petržlenová vňať

  • rastlinný olej na smaženie

  • 400 gmrazené hranolky

  • kečup k podávaniu

  • nasekaná červená cibuľa k podávaniu

  • nasekaná červená paprika k podávaniu

  • čerstvá petržlenová vňať k podávaniu

Postup

  1. Mleté mäso, soľ, korenie, vajcia, kapary, nasekanú cibuľu, strúhanku a petržlenovú vňať zmiešame v mise. Zmes necháme krátko odležať a potom tvarujeme guľky. V panvici rozohrejeme olej a guľky opekáme zo všetkých strán do zlatista.

  2. Hranolky pripravíme v rúre podľa návodu na obale. Podávame s guľkami a kečupom, posypané cibuľou, paprikou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.