Mäsové guľky s kaparami
Mäsové guľky sa dajú pripraviť rôznymi spôsobmi. Na tieto budete potrebovať aj nie celkom bežnú ingredienciu, a tou sú kapary. Dodajú správnu štipľavo – slanú chuť a doplnené o hranolky pokryjú všetky vaše chúťky. Vyskúšajte, čím menšie guľôčky pripravíte, tým budú chrumkavejšie.
Ingrediencie
500 gmleté mäso
soľ
mleté čierne korenie
2 ksvajcia
40 gkapary
1 ksčervená cibuľa
4 PLstrúhanka
3 PLnasekaná petržlenová vňať
rastlinný olej na smaženie
400 gmrazené hranolky
kečup k podávaniu
nasekaná červená cibuľa k podávaniu
nasekaná červená paprika k podávaniu
čerstvá petržlenová vňať k podávaniu
Postup
Mleté mäso, soľ, korenie, vajcia, kapary, nasekanú cibuľu, strúhanku a petržlenovú vňať zmiešame v mise. Zmes necháme krátko odležať a potom tvarujeme guľky. V panvici rozohrejeme olej a guľky opekáme zo všetkých strán do zlatista.
Hranolky pripravíme v rúre podľa návodu na obale. Podávame s guľkami a kečupom, posypané cibuľou, paprikou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre