Mäsové guľôčky na jablkách

Mäsové guľôčky na jablkách

Mäsové guľôčky na jablkách vám doprajú chuťový zážitok, ktorý na tanier prinesie nie veľmi časté spojenie mäsa a ovocia. Dajte si tiež záležať pri príprave omáčky, aby bola dostatočne hustí a hladká, vďaka čomu bude celý pokrm chutiť aj menším stravníkom. Chrumkavý povrch guľôčok môžete namáčať do omáčky a vychutnávať si ich spolu s pečivom. Ak ste fanúšikmi korenenejších chutí, pokojne do mäsa pridajte aj štipľavejšiu zmes korenia.

Na mäsové guľôčky

  • 1 kscibuľa

  • 2 PLolivový olej

  • čerstvá petržlenová vňať k servírovaniu

  • 300 ghovädzie mleté mäso

  • 300 gbravčové mleté mäso

  • 1 ksvajce

  • 100 mlmlieko

  • 75 gstrúhanka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLmleté nové korenie

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • 3 ksjablko (očistené od jaderníkov, nakrájané na osminky)

Na omáčku

  • 400 mlhovädzí vývar

  • 100 mlsmotana na varenie

  • 2 PLhladká múka

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu orestujeme na panvici, potom ju spolu s najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a zvyškom ingrediencií dáme do misy a všetko dôkladne premiešame. Zmes zakryjeme fóliou a necháme odležať v chladničke. Potom zo zmesi tvarujeme mokrými rukami guľôčky rovnakej veľkosti.

  2. Položíme ich do zapekacej formy, pridáme jablká, pokvapkáme olejom a zľahka premiešame. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút.

  3. Vývar privedieme k varu. V miske zmiešame smotanu s múkou a za stáleho šľahania nalejeme do vriaceho vývaru, 10 minút za stáleho miešania povaríme a osolíme.

  4. Guľôčky s jablkami vyberieme z formy, tuk odstránime, vlejeme trochu vývaru a z formy odstránime vyzrážanú bielkovinu. Potom ju primiešame do omáčky, privedieme ju k varu a varíme do požadovanej hustoty. Nakoniec do omáčky vložíme aj guľôčky s jablkami a krátko prehrejeme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame napríklad s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.