Mäsové guľôčky s pečenou tekvicou a petržlenovým pyré
Tradičné jedlá sa dajú vždy uvariť a ozvláštniť aj so sezónnymi surovinami. Napríklad obyčajné mäsové guľôčky môžete pripraviť s pečenou tekvicou a petržlenovým pyré. Táto zaujímavá kombinácia chutí bude pôsobiť jesenne nielen chuťami, ale aj farbami.
Na mäsové guľôčky
500 gmleté mäso (mix bravčové a hovädzie)
2 ksjarná cibuľka
1 ksvajce
4 PLnastrúhaný parmezán
4 PLstrúhanka
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1/2 kstekvica Hokkaido
olivový olej na pokvapkanie
Na petržlenové pyré
500 gpetržlen
100 mlkokosové mlieko
2 hrsťčerstvá petržlenová vňať
Postup
Mleté mäso zmiešame s nasekanou jarnou cibuľkou, pridáme vajce, nastrúhaný syr, strúhanku a ochutíme soľou a korením. Dobre premiešame a vlhkými rukami tvoríme guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Tekvicu umyjeme, prepolíme, vydlabeme a nakrájame na mesiačiky. Kúsky tekvice potom rozložíme na plech k mäsovým guľôčkam, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a spoločne pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.
Medzitým olúpeme petržlen, nakrájame ho na kúsky a uvaríme vo vode do mäkka. Potom precedíme, preložíme do mixéra, vlejeme kokosové mlieko, osolíme, okoreníme a rozmixujeme. Do pyré potom vložíme nasekanú vňať a podávame s mäsovými guľôčkami a pečenou tekvicou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre