Mäsové guľôčky s pečenou tekvicou a petržlenovým pyré

Mäsové guľôčky s pečenou tekvicou a petržlenovým pyré

Tradičné jedlá sa dajú vždy uvariť a ozvláštniť aj so sezónnymi surovinami. Napríklad obyčajné mäsové guľôčky môžete pripraviť s pečenou tekvicou a petržlenovým pyré. Táto zaujímavá kombinácia chutí bude pôsobiť jesenne nielen chuťami, ale aj farbami.

Na mäsové guľôčky

  • 500 gmleté mäso (mix bravčové a hovädzie)

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 1 ksvajce

  • 4 PLnastrúhaný parmezán

  • 4 PLstrúhanka

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1/2 kstekvica Hokkaido

  • olivový olej na pokvapkanie

Na petržlenové pyré

  • 500 gpetržlen

  • 100 mlkokosové mlieko

  • 2 hrsťčerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s nasekanou jarnou cibuľkou, pridáme vajce, nastrúhaný syr, strúhanku a ochutíme soľou a korením. Dobre premiešame a vlhkými rukami tvoríme guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. Tekvicu umyjeme, prepolíme, vydlabeme a nakrájame na mesiačiky. Kúsky tekvice potom rozložíme na plech k mäsovým guľôčkam, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a spoločne pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.

  3. Medzitým olúpeme petržlen, nakrájame ho na kúsky a uvaríme vo vode do mäkka. Potom precedíme, preložíme do mixéra, vlejeme kokosové mlieko, osolíme, okoreníme a rozmixujeme. Do pyré potom vložíme nasekanú vňať a podávame s mäsovými guľôčkami a pečenou tekvicou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.