Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec je základným receptom, ktorý poteší všetkých vegánov, ale aj tých, ktorí chcú trochu obmedziť konzumáciu vajec a zároveň aj ušetriť pri ich vysokej cene. Ponúkame vám tri recepty, každý je chuťovo trochu iný a všetky sa dajú využiť na mnoho spôsobov. Ich príprava nie je dlhá, akurát pečenie cesnaku potrvá nevyhnutne dlhý čas. Inak sa máte na čo tešiť a veríme, že vám budú chutiť.

Na pikantnú tofunézu

  • 300 ghodvábne tofu

  • 1 PLštipľavá papriková pasta

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1 PLpanenský olivový olej

  • 1 štipkasoľ

  • citrónová šťava podľa chuti

Na sezamovú sojanézu

  • 50 mlsójové mlieko

  • 100 mlsezamový olej

  • 1 ČLhorčica

  • 1 ČLsezamová pasta

  • 1 štipkasoľ

  • 1 štipkamleté čierne korenie

Na tofunézu s pečeným cesnakom

  • 1 hlávkacesnaku

  • 300 gbiele tofu

  • 1 PLrastlinný olej

  • 1 štipkasoľ

  • citrónová šťava podľa chuti

Pikantná tofunéza

  1. Do misy vložíme tofu, paprikovú pastu, sladkú papriku, olej, soľ a rozmixujeme do hladka. Dochutíme citrónovou šťavou a podávame. Dobrú chuť!

Sezamová sojanéza

  1. Do vysokej nádoby nalejeme mlieko, olej, pridáme horčicu, sezamovú pastu, soľ a korenie. Všetko rozmixujeme do hladka. Dobrú chuť!

Tofunéza s pečeným cesnakom

  1. Neolúpanú hlavičku cesnaku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút do mäkka. Potom strúčiky cesnaku olúpeme a vložíme do misy. Pridáme tofu, olej, soľ a citrónovú šťavu podľa chuti. Všetko rozmixujeme do hladka. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Nátierky a dressingy
Šaláty
Bezmäsité jedlá
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.