Majonéza bez vajec
Majonéza bez vajec je základným receptom, ktorý poteší všetkých vegánov, ale aj tých, ktorí chcú trochu obmedziť konzumáciu vajec a zároveň aj ušetriť pri ich vysokej cene. Ponúkame vám tri recepty, každý je chuťovo trochu iný a všetky sa dajú využiť na mnoho spôsobov. Ich príprava nie je dlhá, akurát pečenie cesnaku potrvá nevyhnutne dlhý čas. Inak sa máte na čo tešiť a veríme, že vám budú chutiť.
Na pikantnú tofunézu
300 ghodvábne tofu
1 PLštipľavá papriková pasta
1 ČLmletá červená sladká paprika
1 PLpanenský olivový olej
1 štipkasoľ
citrónová šťava podľa chuti
Na sezamovú sojanézu
50 mlsójové mlieko
100 mlsezamový olej
1 ČLhorčica
1 ČLsezamová pasta
1 štipkasoľ
1 štipkamleté čierne korenie
Na tofunézu s pečeným cesnakom
1 hlávkacesnaku
300 gbiele tofu
1 PLrastlinný olej
1 štipkasoľ
citrónová šťava podľa chuti
Pikantná tofunéza
Do misy vložíme tofu, paprikovú pastu, sladkú papriku, olej, soľ a rozmixujeme do hladka. Dochutíme citrónovou šťavou a podávame. Dobrú chuť!
Sezamová sojanéza
Do vysokej nádoby nalejeme mlieko, olej, pridáme horčicu, sezamovú pastu, soľ a korenie. Všetko rozmixujeme do hladka. Dobrú chuť!
Tofunéza s pečeným cesnakom
Neolúpanú hlavičku cesnaku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút do mäkka. Potom strúčiky cesnaku olúpeme a vložíme do misy. Pridáme tofu, olej, soľ a citrónovú šťavu podľa chuti. Všetko rozmixujeme do hladka. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre