Maková torta s malinami

Maková torta s malinami

Maková torta s malinami je ideálna počas celého roka. V lete vás viac očarí osviežujúca kombinácia sladkokyslého ovocia, smotanového krému a želatíny a v zime zasa hutnejšia maková vrstva s medom, jogurtom a chuťou rumu. Jednoducho, vždy má čo ponúknuť.

Na korpus

  • 2 ksvajcia

  • 1 štipkasoľ

  • 60 gkrupicový cukor

  • 1 PLmed

  • 1 PLmed

  • 30 mlolej

  • 90 gpolohrubá múka

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 80 gmak mletý

  • 100 gsmotanový biely jogurt

  • 1 PLrum

Na krém

  • 200 gmäkký tvaroh vo vaničke

  • 250 gmascarpone

  • 100 ml40 % smotana na šľahanie

  • 2 PLpráškový cukor

  • 200 gmaliny

Na želé

  • 6 plátkovželatína

  • 100 mlmalinový sirup

  • čerstvé bylinky (medovka alebo mäta) na ozdobenie

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme so soľou, cukrom a medom do pevnej hmoty. Postupne zašľahávame olej. Múku primiešame so sódou a makom.

  2. Do peny ručne vmiešame jogurt izbovej teploty a po častiach múčnu zmes. Nakoniec primiešame rum. Pečieme pri 165 °C asi 40 minút. Potom necháme vychladnúť.

  3. Korpus vyberieme z formy, zarovnáme ho, formu umyjeme a korpus do nej vrátime späť. Suroviny na krém premiešame a vyšľaháme, potom korpus potrieme krémom, rozložíme naň maliny a vložíme do chladničky.

  4. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme pár minút napučať. Sirup premiešame s 300 ml vody a zahrejeme ho asi na 40 °C. V teplom základe potom rozpustíme napučanú želatínu a vychladnutú zmes nalejeme na maliny. Necháme stuhnúť v chladničke. Ozdobíme medovkou alebo mätou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.