Maková torta s malinami
Maková torta s malinami je ideálna počas celého roka. V lete vás viac očarí osviežujúca kombinácia sladkokyslého ovocia, smotanového krému a želatíny a v zime zasa hutnejšia maková vrstva s medom, jogurtom a chuťou rumu. Jednoducho, vždy má čo ponúknuť.
Na korpus
2 ksvajcia
1 štipkasoľ
60 gkrupicový cukor
1 PLmed
1 PLmed
30 mlolej
90 gpolohrubá múka
1 ČLjedlá sóda
80 gmak mletý
100 gsmotanový biely jogurt
1 PLrum
Na krém
200 gmäkký tvaroh vo vaničke
250 gmascarpone
100 ml40 % smotana na šľahanie
2 PLpráškový cukor
200 gmaliny
Na želé
6 plátkovželatína
100 mlmalinový sirup
čerstvé bylinky (medovka alebo mäta) na ozdobenie
Postup
Vajcia vyšľaháme so soľou, cukrom a medom do pevnej hmoty. Postupne zašľahávame olej. Múku primiešame so sódou a makom.
Do peny ručne vmiešame jogurt izbovej teploty a po častiach múčnu zmes. Nakoniec primiešame rum. Pečieme pri 165 °C asi 40 minút. Potom necháme vychladnúť.
Korpus vyberieme z formy, zarovnáme ho, formu umyjeme a korpus do nej vrátime späť. Suroviny na krém premiešame a vyšľaháme, potom korpus potrieme krémom, rozložíme naň maliny a vložíme do chladničky.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme pár minút napučať. Sirup premiešame s 300 ml vody a zahrejeme ho asi na 40 °C. V teplom základe potom rozpustíme napučanú želatínu a vychladnutú zmes nalejeme na maliny. Necháme stuhnúť v chladničke. Ozdobíme medovkou alebo mätou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre