Makové kornútky so slivkovým krémom
Mak v sladkostiach nikdy nesklame. Ak patríte k jeho milovníkom, určite by ste mali vyskúšať makové kornútky so slivkovým krémom. Toto je dezert, ktorý vyzerá, vonia aj chutí absolútne jesenne a ponúka rovnováhu chrumkavého cesta vyváženú našľahaným slivkovým pudingom. Je to správna voľba dezertu aj pri príležitosti akejkoľvek oslavy v jesennom období. Tejto kornútkovej forme sa istotne potešia najmä deti.
Na korpus
150 g(asi 3 ks) vajcia
80 gpráškový cukor
110 ghladká múka
40 gmak mletý
20 grastlinný olej
1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva
Na náplň
300 gslivky
100 gkrupicový cukor
100 mlvoda
50 gvanilkový pudingový prášok
250 mlsmotana na šľahanie
Na dokončenie
60 gčokoládová poleva
lyofilizované maliny na posypanie
Postup
Vajcia s cukrom, múkou, makom, olejom a kypriacim práškom premiešame na hladké a polotuhé cesto. Na plechy vystlané papierom na pečenie rozotrieme placky s priemerom 12 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 8 minút. Ešte horúce kúsky cesta stočíme do tvaru kornútkov (okraje k sebe dobre pritlačíme) a necháme vychladnúť. Potom na papier na pečenie rozotrieme znovu cesto tak, aby sme vytvorili 3 placky a postup opakujeme, pokým nespotrebujeme všetko cesto.
Konce kornútkov namočíme do rozpustenej čokolády a necháme zatuhnúť. Slivky vykôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Dám ich do hrnca, pridáme cukor a necháme rozvariť. Potom všetko rozmixujeme na hladké pyré a znovu privediem k varu. Vo vode rozmiešame pudingový prášok, vlejeme ho k slivkám a za stáleho miešania varíme 2 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom rozšľaháme do hladka.
Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a zľahka zmiešame so slivkovým pudingom. Hotový krém naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a nastriekame do kornútkov. Podávame posypané lyofilizovanými malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre