Makové rezy s višňami
Makové rezy s višňami sa stanú pevnou súčasťou vašich sladkých hodov počas chladného obdobia roka. Výdatný recept je naplnený a ozdobený šľahaným krémom, ktorý kontrastuje s trpko-sviežimi višňami. Je to skutočná pochúťka aj pre tých, ktorí nemajú radi príliš sladké dezerty.
Na makové cesto
5 ksvajcia
200 gkrupicový cukor
150 gmandľová múka
200 gmak mletý
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
4 PLolej
Na višňovú náplň
400 gvišňový kompót aj s nálevom
1 baleniepudingový prášok
Na krém
300 mlmlieko
60 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový pudingový prášok
250 gmaslo
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
gdrvený kokos na posypanie
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Primiešame mandľovú múku, mletý mak, kypriaci prášok a nakoniec aj olej.
Plech s rozmermi 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení zoberieme z plechu a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí papier opatrne odstránime a korpus prekrojíme na dva diely 30x20 cm. Kompót (12 višní si odložíme na zdobenie) aj s nálevom nalejeme do kastrólika a privedieme k varu. Primiešame puding rozmiešaný v 100 ml vody a za stáleho miešania povaríme 2 minúty. Horúcu náplň rozotrieme na spodný korpus a dáme do chladničky zatuhnúť. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť. Potom do neho zašľaháme na kúsky nakrájané maslo a šťavu z citrónu.
Polovicu vyšľahaného krému rozotrieme na višňovú náplň a priklopíme druhým cestom. Povrch potrieme časťou krému a zvyšný krém dáme do vrecka so zrezanou špičkou.
Všetko necháme stuhnúť a nakrájame na rezy. Každý rez ozdobíme krémom, višňou a posypeme kokosom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre