Malinové linecké koláčiky
Malinové linecké koláčiky budú vždy stredobodom pozornosti. S výrazným vzorom, ovocnou chuťou, zlepené malinovým džemom a ozdobené ruby čokoládou. Ak nemáte ruby čokoládu, pokojne použite klasickú bielu a zafarbite ju potravinárskym farbivom. Výsledok bude vyzerať vlastne rovnako.
Na malinové cesto
145 ghladká múka
55 gpráškový cukor
105 gmaslo
20 gvajcia
10 gdrvené lyofilizované maliny
Na svetlé cesto
160 ghladká múka
55 gpráškový cukor
105 gmaslo
20 gvajcia
Na dokončenie
150 gmalinový džem
100 gruby čokoláda alebo biela čokoláda a ružové farbivo
Postup
Múku preosejeme s cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, vajcia a maliny. Vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme hodinu odležať v chladničke.
Svetlé cesto pripravíme rovnakým spôsobom a vynecháme maliny. Cesto po odležaní vyvaľkáme na dva rovnako hrubé pláty, asi na 3 mm. Pláty položíme na seba a rozkrojíme na tretiny.
Potom uložíme tretiny na seba a dáme do chladničky na hodinu tuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na štvorce s veľkosťou 5x5 cm. Pečieme pri 180 °C asi 15 minút.
Polovicu korpusov potrieme malinovým džemom a zlepíme s druhou polovicou korpusov. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a zlepené koláčiky do nej namáčame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre