Malinové linecké koláčiky

Malinové linecké koláčiky

Malinové linecké koláčiky budú vždy stredobodom pozornosti. S výrazným vzorom, ovocnou chuťou, zlepené malinovým džemom a ozdobené ruby čokoládou. Ak nemáte ruby čokoládu, pokojne použite klasickú bielu a zafarbite ju potravinárskym farbivom. Výsledok bude vyzerať vlastne rovnako.

Na malinové cesto

  • 145 ghladká múka

  • 55 gpráškový cukor

  • 105 gmaslo

  • 20 gvajcia

  • 10 gdrvené lyofilizované maliny

Na svetlé cesto

  • 160 ghladká múka

  • 55 gpráškový cukor

  • 105 gmaslo

  • 20 gvajcia

Na dokončenie

  • 150 gmalinový džem

  • 100 gruby čokoláda alebo biela čokoláda a ružové farbivo

Postup

  1. Múku preosejeme s cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, vajcia a maliny. Vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme hodinu odležať v chladničke.

  2. Svetlé cesto pripravíme rovnakým spôsobom a vynecháme maliny. Cesto po odležaní vyvaľkáme na dva rovnako hrubé pláty, asi na 3 mm. Pláty položíme na seba a rozkrojíme na tretiny.

  3. Potom uložíme tretiny na seba a dáme do chladničky na hodinu tuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na štvorce s veľkosťou 5x5 cm. Pečieme pri 180 °C asi 15 minút.

  4. Polovicu korpusov potrieme malinovým džemom a zlepíme s druhou polovicou korpusov. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a zlepené koláčiky do nej namáčame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Koláče
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.