Mandarínková marmeláda

Mandarínková marmeláda

Mandarínková marmeláda vám bude chutiť kedykoľvek počas roka. V zime vám pripomenie slnečné lúče a v lete vás osvieži citrusovou chuťou. Zaujímavú chuť docielite, ak pridáte aj trošku rumu. Dodá ten správny šmrnc.

Rozpis na 4 poháre (cca 250 g)

  • 1000 gsladká očistená mandarínka

  • 500 gkrupicový cukor

  • 1 ČLkyselina citrónová

  • 1 baleniegelfix (zmes na prípravu marmelád)

  • 4 PLtuzemský rum

Postup

  1. Poháre na marmeládu vyvaríme a viečka vyvaríme v horúcej vode. Necháme odkvapkať. Mandarínky olúpeme a rozdelíme ich na jednotlivé kúsky. Olúpeme z nich aj blanky.

  2. Do kastróla dáme dve tretiny mandarínok a pridáme cukor. Na veľmi miernom ohni mandarínky rozvaríme. Potom pridáme zvyšné mandarínky, kyselinu citrónovú, krátko povaríme a ku koncu varu pridáme prípravok na marmeládu.

  3. Horúcu marmeládu ochutíme rumom, naplníme ju do pohárov a pevne zavrieme viečkom. Otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Potom otočíme späť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.