Mandarínková marmeláda
Mandarínková marmeláda vám bude chutiť kedykoľvek počas roka. V zime vám pripomenie slnečné lúče a v lete vás osvieži citrusovou chuťou. Zaujímavú chuť docielite, ak pridáte aj trošku rumu. Dodá ten správny šmrnc.
Rozpis na 4 poháre (cca 250 g)
1000 gsladká očistená mandarínka
500 gkrupicový cukor
1 ČLkyselina citrónová
1 baleniegelfix (zmes na prípravu marmelád)
4 PLtuzemský rum
Postup
Poháre na marmeládu vyvaríme a viečka vyvaríme v horúcej vode. Necháme odkvapkať. Mandarínky olúpeme a rozdelíme ich na jednotlivé kúsky. Olúpeme z nich aj blanky.
Do kastróla dáme dve tretiny mandarínok a pridáme cukor. Na veľmi miernom ohni mandarínky rozvaríme. Potom pridáme zvyšné mandarínky, kyselinu citrónovú, krátko povaríme a ku koncu varu pridáme prípravok na marmeládu.
Horúcu marmeládu ochutíme rumom, naplníme ju do pohárov a pevne zavrieme viečkom. Otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Potom otočíme späť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre