Mandarínková roláda s kokosom

Mandarínková roláda s kokosom

Mandarínková roláda s kokosom je skvelým tipom na slávnostnejší dezert, pokiaľ sa vám napríklad nechce piecť torta. Roládu poznáme všetci, ale na túto vám bude stačiť iba zopár ingrediencií a výsledok je nadýchaný a šťavnatý zároveň. Okrem skvelej chute, vás istotne poteší aj kontrast medzi tmavým cestom a svetlou plnkou.

Na korpus

  • 3 ksvajcia

  • 80 gkrupicový cukor

  • 80 ghladká múka

  • 1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 20 gkakao

  • 30 gstrúhaný kokos

Na náplň

  • 150 g33 % smotana na šľahanie

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 kskonzervované mandarínky

Na dokončenie

  • 50 gstrúhaný kokos na obalenie rolády

Postup

  1. Celé vajcia šľaháme s cukrom nad horúcim vodným kúpeľom asi 5 minút. Potom odstavíme a šľaháme do hustej peny. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, kakaom a kokosom.

  2. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 12 minút. Po upečení ľahko poprášime hladkou múkou a otočíme na utierku. Papier odtrhneme a korpus necháme vychladnúť.

  3. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku. Tvaroh zmiešame s cukrom a so šľahačkou. Mandarínky necháme odkvapkať na sitku a niekoľko mandarínok si odložíme na ozdobenie. Korpus potrieme dvomi tretinami náplne, na ktorú rozložíme mandarínky.

  4. Pomocou utierky stočíme do rolády. Po stočení roládu potrieme na povrchu časťou zvyšného krému a posypeme kokosom. Zvyšnú náplň ešte dáme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a na povrch nastriekame pusinky, ktoré ozdobíme mandarínkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.