Mandarínková roláda s kokosom
Mandarínková roláda s kokosom je skvelým tipom na slávnostnejší dezert, pokiaľ sa vám napríklad nechce piecť torta. Roládu poznáme všetci, ale na túto vám bude stačiť iba zopár ingrediencií a výsledok je nadýchaný a šťavnatý zároveň. Okrem skvelej chute, vás istotne poteší aj kontrast medzi tmavým cestom a svetlou plnkou.
Na korpus
3 ksvajcia
80 gkrupicový cukor
80 ghladká múka
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
20 gkakao
30 gstrúhaný kokos
Na náplň
150 g33 % smotana na šľahanie
250 gmäkký tvaroh
100 gpráškový cukor
1 kskonzervované mandarínky
Na dokončenie
50 gstrúhaný kokos na obalenie rolády
Postup
Celé vajcia šľaháme s cukrom nad horúcim vodným kúpeľom asi 5 minút. Potom odstavíme a šľaháme do hustej peny. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, kakaom a kokosom.
Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 12 minút. Po upečení ľahko poprášime hladkou múkou a otočíme na utierku. Papier odtrhneme a korpus necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku. Tvaroh zmiešame s cukrom a so šľahačkou. Mandarínky necháme odkvapkať na sitku a niekoľko mandarínok si odložíme na ozdobenie. Korpus potrieme dvomi tretinami náplne, na ktorú rozložíme mandarínky.
Pomocou utierky stočíme do rolády. Po stočení roládu potrieme na povrchu časťou zvyšného krému a posypeme kokosom. Zvyšnú náplň ešte dáme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a na povrch nastriekame pusinky, ktoré ozdobíme mandarínkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre