Marinované bravčové karé s rezancami a zeleninou
Hoisin omáčka sa nazýva aj čínskou barbecue omáčkou a podľa toho si môžete predstaviť aj výslednú chuť tohto jedla. Marinované bravčové karé s rezancami a zeleninou totiž intenzívne vonia ázijskou kuchyňou a nechýba mu sladkastá chuť, tmavšia farba a viaceré koreniny. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, bude to trefa do čierneho.
Ingrediencie
400 gbravčové karé
4 PLhoisin omáčka
3 PLrybia omáčka
3 PLrastlinný olej
300 gvaječné rezance
100 ghrášok (celé struky)
1 ksčervená cibuľa
1 ksčervená paprika
1 ksstredne veľká cuketa
1 kschilli papričky
(lístky) čerstvá bazalka napr. thajská
1 kslimetka
Postup
Mäso nakrájame na kocky 2x2 cm, vložíme ho do misy a zalejeme obomi omáčkami a lyžicou oleja. Necháme odležať.
Medzitým uvaríme rezance podľa návodu do mäkka. Ku koncu varenie k nim prihodíme hráškové struky. Potom všetko precedíme a necháme odkvapkať.
Cibuľu očistíme a pokrájame na rezance, papriku prekrojíme na väčšie kúsky a cuketu pomocou škrabky pokrájame na dlhé a tenké rezance.
Vo veľkej panvici rozpálime 2 lyžice oleja a opečieme na ňom sprudka kocky mäsa. Keď zhnedne, vyberieme ho a do panvice dáme cibuľu, papriku, cuketu a chvíľu restujeme.
Potom vrátime do panvice mäso aj s marinádou, pridáme chilli papričku, nasekané bylinky, pokvapkáme limetkovou šťavou a vmiešame rezance s hráškom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre