Marinované bravčové karé s rezancami a zeleninou

Marinované bravčové karé s rezancami a zeleninou

Hoisin omáčka sa nazýva aj čínskou barbecue omáčkou a podľa toho si môžete predstaviť aj výslednú chuť tohto jedla. Marinované bravčové karé s rezancami a zeleninou totiž intenzívne vonia ázijskou kuchyňou a nechýba mu sladkastá chuť, tmavšia farba a viaceré koreniny. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, bude to trefa do čierneho.

Ingrediencie

  • 400 gbravčové karé

  • 4 PLhoisin omáčka

  • 3 PLrybia omáčka

  • 3 PLrastlinný olej

  • 300 gvaječné rezance

  • 100 ghrášok (celé struky)

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 ksstredne veľká cuketa

  • 1 kschilli papričky

  • (lístky) čerstvá bazalka napr. thajská

  • 1 kslimetka

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky 2x2 cm, vložíme ho do misy a zalejeme obomi omáčkami a lyžicou oleja. Necháme odležať.

  2. Medzitým uvaríme rezance podľa návodu do mäkka. Ku koncu varenie k nim prihodíme hráškové struky. Potom všetko precedíme a necháme odkvapkať.

  3. Cibuľu očistíme a pokrájame na rezance, papriku prekrojíme na väčšie kúsky a cuketu pomocou škrabky pokrájame na dlhé a tenké rezance.

  4. Vo veľkej panvici rozpálime 2 lyžice oleja a opečieme na ňom sprudka kocky mäsa. Keď zhnedne, vyberieme ho a do panvice dáme cibuľu, papriku, cuketu a chvíľu restujeme.

  5. Potom vrátime do panvice mäso aj s marinádou, pridáme chilli papričku, nasekané bylinky, pokvapkáme limetkovou šťavou a vmiešame rezance s hráškom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.